≡ Menu

10 невероятни причини, заради които трябва да учиш чужд език

За всеки съществуват различни причини, за да се мотивира самостоятелно в изучаване на чужд език. Независимо кой език избирате за ваш втори или пореден чужд, то винаги ще има трудности. Разбира се, няма да е лек процес, ще изисква време и усилия. Сами ще се уверите, че инвестицията в курс по бизнес администрация си заслужава.

  1. За да впечатлиш хората около теб

Дали в луксозен ресторант с вашата дата поръчате ястия, използвайки правилното произношение, може да говорите с местните жители на родния си език. Ученето на чужд език е може да помогне да привлечете много хора около вас.

Впечатляващите хора не трябва да са причина, поради която сте избрали да научите чужд език (ако само това е, вашата мотивация, то много вероятно да се провали, преди да достигне до желаното ниво на владеене).

  1. Разработване на доверие

Обучението на чужд език е невероятно възнаграждаване на опита и сериозната увереност. Вие ще трябва да изградите доверие, за да преодолеете някои страхове и съмнения, да научите повече за себе си, да се срещате с нови хора, а може би и да пътувате до места, които не бихте се осмели да посети преди.

  1. Подобряване на уменията за предприемане на решения

С проучване от университета в Чикаго установили, че когато хората говорят на език, различен от майчиния си език, той помага за елиминирането на тяхната склонност към т.нар отвращение загуба.

Проучване установило още, че знаещите втори чужд език са по-уверени и могат да преценят и да подобряват способността си да правят по-мъдри финансови решения.

  1. Увеличаване силата на мозъка

Сканиране на мозъка помага за вземане на по-добри решения. Установено, че студентите, които изучават чужди езици са склонни да отбележат по-добре стандартизирани тестове, отколкото техните връстници с едноезични такива, особено в категориите на математика, четене и лексика.

Освен това, проучването затвърдило, че изучаването на други езици променя сивото вещество – в района на мозъка, която обработва информация – по същия начин упражняването изгражда мускулите.

  1. Възможност за пътуване

Обученията по чужд език, допринасят за научаване на шепа фрази по време само на едно пътуване и множество преживявания. Най-положителното е, че ще обогати живота и разбиранията на хората, с които ще се сблъскате. Ще промени светогледа за култура и история.

  1. Подобряване на пригодността за заетост

Живеем във все по-глобализиращ се свят и компаниите постоянно се разширяват в чужбина и работят с клиенти от цял свят. Това създава набор умения и опит, което отваря нови врати за работа.

  1. Живот в чужбина

Ако се почувствате сякаш сте в някаква промяна и търсите нови вълнения и приключения в живота си, с познания по чужд език може да получите промяната, която чакате да бъде открита.

3. Открийте нови култури

Музика, филми, храна, литература, поезия, театър, изобразително изкуство: списъкът на чудесните неща, прави живота ни е безкраен. Може би сте чували, че култура и език са двете страни на една и съща монета.

2. Станете непредубеден

Обучението по английски език е най-сигурният начин за отворено съзнание, разбиране индивидуално и разпознаване на културната база за собствени нагласи и поведение. Виждайки света от друга гледна точка с разбиране ще е фантастична идея за отваряне на очите.

  1. Запознай се с нови хора и се развивайте през целия живот

Срещайте се с нови и интересни хора. Развивайте се през целия живот. Имайте нови приятелства. Всичко това ще ви донесе сигурност и си заслужава да се ускори този процес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!