≡ Menu

10 съвета за мъже около цялостната грижа по косата

Има мъжки прически, които могат да ви направят по-млади, по-интелигентен, по-секси.

Мъжете се нуждаят от почистване на косата по-често, отколкото жените. Естествено здравата коса може да бъде поддържана, чрез достатъчен прием на витамини и хранителни вещества намиращи се дори в шампоаните.

Така например е добре да се знае, че химикалите допринасят за загубата на косата и нейното оредяване. Амоняка е изключително вреден. След душ винаги трябва да изсушавате и т.н. Съществуват много рецепти и съвети, които съвременната козметика и медицина предлагат на своите клиенти и пациенти. Ето и една част от тях:

Намерете подходящата прическа, която лесно се поддържа. Добрата прическа е тази, която изглежда страхотно, лесно се прави и е в добра форма. Тя изглежда страхотно и подхожда на формата на лицето. Ако имате дълга формата на лицето, трябва да носят прическа придаваща пълнота.

Подстригвайте косата веднъж месечно. Косата при мъжете расте странично. Това прави скулите и брадичката неоформени. Изключение правят моментите, когато искате да добавите обем в косата. Тогава подстригването трябва да става един път на не повече от шест седмици. За да обирате врата и бакенбардите може да процедирате и по-често, когато се налага.

За чернокосите мъже витамините и овлажнителите са от изключително значение за здрава коса. Недостигът на витамини може да доведе до бавен растеж, чупене или повреди и понякога може да предизвика изтъняване на косата. Независимо дали имате здравословен или нездравословен начин на живот, коса трябва да е част от дневния режим за грижа на цялото тяло.

Поддръжката и хигиената ежедневно ще предпази не само косата, но и кожата на скалпа, лицето и врата ви от евентуални разранявания, екземи, пърхот и други.

Подхранвайте косата с балсам, коса или яйчен жълтък, за да имате обем и гъстота на косъма. Майонезата също е много полезна. Веднъж седмично може да я втривате в косата си, да престоявате 15-20 минути с нея и да отмивате с шампоан.

Използвайте кокосово мляко като алтернатива за лечение. Нанесете кокосово мляко върху скалпа с памучен тампон. Оставете да престои минимум 15 минути или за цялата нощ и измийте с шампоан.

За тънка коса, използвайте шампоани, които съдържат пшенични протеини и полимери. Тези съставки правят косата по-дебела и с покритие на косъма.

Важна е и добре балансирана диета. Храненето богато на белтъчини, сложни въглехидрати, витамини, минерали и желязо е необходимо за здрава и силна коса.

За гъста и тежка коса поддържайте я чрез изтъняване при подстригване. Това ще улесни движенията ви и ще ви даде по-голямо самочувствие.

Днес не само дамите се нуждаят от добри технологии и аксесоари за поддържане на красива прическа, не само те посещават козметик, фризьор, стилист. Това е цел и на силния пол, а всеки приема по открито и добронамерено, добре изглеждащия насреща събеседник.

И както вече се сещате, една стара приказка казваше „…по дрехите посрещат…“, то същото може да допълним и за вида на косата. Косата може да ни е даденост и да не може да избираме цвета, дължината или гъстотата им, но винаги съществуват начини, с които можем да променим това, което не ни се нрави. Професионалните продукти на фирмата ни, могат да направят грижата още по-лесна.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!