≡ Menu

12 стоки от първа необходимост за пролетно почистване

Пролетта отдавна да е започнала, но все не ви остава време за голямото сезонно почистване. Все си мислите, че времето или средствата няма да са достатъчни. Нека ви убедим, че не е така. Ето и 12 стоки от първа необходимост за пролетно почистване. Когато имате тях всичко ще е на половина стартирано, за това помага и фирма за почистване:

  1. Чанти за боклук

Един от най-добрите начини да стартирате пролетно почистване е като осигурите достатъчно място за всички неща. Тук говорим за всичко онова, от което вече не се нуждаете или искате да махнете от дома. Голяма част от това, което сортирате, ще бъде боклук. Грижете се добре за вашите кофи за боклук и не препълвайте торбите. Това може да направи тежка или непосилна за местене цялата кофа за боклук.

  1. Почистване с кофа

За повечето, добро почистване може да стане само с подходящ инструмент. Когато става дума за пролетно почистване време е да измиете всички цокли, врати и прозорци тапицерия на старите мебели.

  1. Добре е да имате под ръка достатъчно кутии и етикети

Друг основен аспект на пролетното почистване е да се организират някои елементи, които трябва да бъдат съхранени. Независимо дали се инвестира в пластмасови контейнери за съхранение или традиционните кутии, ще трябва някъде да се включват точки за съхранение. Не забравяйте да поставите етикет на всяка отделна кутия и щателно, на по-късен етап да намирате нещата си.

  1. Прочистете с четки

Шансовете по време на пролетното почистване, да намерите области, които са захабени или изтъркани са двойно по-големи. Това е особено осезаемо на места, където е имало повече трафик или обемни мебели, които не са местени с години.

  1. Изтривалки

Влажно почистване, химическо чистене, търкане, миене, изплакване, полиране и повече, може да организирате и по-добре с помощта на почистваща кърпа.

  1. Препарати и сапун

Докато употребявате мощен препарат за разграждане на всякакви натрупвания, не забравяйте и за силата и ефективността на един домашен сапун. Такъв може да направи дори плочките по-чисти. С него може да измиете повърхности и да бършете подове до отстраняване, на всички натрупвания.

  1. Почистване с ръкавици

Много от нашите пролетни съвети по почистване са свързани с тежка работа. Не забравяйте да ползвате ръкавици, дори за домакинското почистване или премахване на замърсяванията от елементи, които се използват само сезонно. Допълнителните препарати и вода могат да направят нашите ръце уязвими. Затова защитете ги с подходящи ръкавици.

  1. Помислете още за стъкла и прозорци

Обичате чистите стъкла. За повече от просто почистване на стъкло и огледала, за премахване на замърсявания и оставяне блестяща светла повърхности може да използвате универсален препарат за електроуреди, мивки и дори под.

  1. Прахосмукачки

За пролетното почистване не ви трябва голяма прахосмукачка, а само такава, която работи бързо за отстраняване на прах, мръсотия, отломки и още много други в трудно достъпни места. Прахосмукачки позволява да работите по-бързо и да чистите ъгли, мебели, подови настилки, завеси, щори, стени, вентилатори, и др.

  1. Старата познайница метлата

Докато прахосмукачката е инструмент, който изисква електрическо захранване някои хора предпочитат метлички за почистване на рамки, зад врати, ъгли, картини и други зони на дома. Изберете инструмент, който ви дава голямо разнообразие от обхват и е лесна за почистване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!