≡ Menu

12 съвета в избора на ПВЦ дограма

Питате се, защо повечето предпочитат ПВЦ дограма пред останалите видове. Досега сте имали дървена дограма на своите прозорци, но се налага подмяна. Установено е, че през прозорците губим около 37% топлина, наред с тази важна характеристика има цял списък с предимства, а сред предпочитаните модели се нарежда и четири камерна дограма.

Ето и по-съществените моменти, които ще помогнат в избора.

Замислете се къде и как се губи топлината в дома. През студените месеци много са факторите, които оказват влияние и спомагат жилището да е винаги по-студено. Причини за високи сметки за ток може да са некачествената дограма или недобре избраната такава. Ето, защо е от ключова ролята в ПВЦ дограмата, а изборът й може да допринесе със спестяване на пари.

Проучете пазара. Многообразието от фирми предлагащи ПВЦ профили са много. Изберете тези от тях с доказано име, натрупан професионализъм и богат опит. Не са без значение методите на изработване и поставяне на качествена дограма, а наедно с тях може да получите компетентни  съвети за типа, модела и технологията на желаната дограма, които в същото време да са най-подходящият вид за вашия дом избора на фирма спрете се на тези, които разполагат с база за производство и модерно оборудване, правещо качествени PVC профили. Обърнете внимание на качествата като – икономичност, шумоизолация, топлоизолация; модерна форма и лесно почистване.

За икономичността на ПВЦ дограма е установено, че около 37 % от топлината в дома се губи именно, заради недобре изолираните прозорци. При професионално поставяне на качествена PVC дограма ще гарант от 2 пъти намаляване на разходи за ток и отопление.

Следващият важен показател на ПВЦ дограма е шумоизолацията. Профилите, които се използват са разнообразни, а в зависимост от камерите, които се поставят шумоизолацията в различна степен е спряна. Така например камерите може да са с 3, 4 и 5 въздушни, осигуряващи добра звукоизолация и прозоречните системи. За постигане на отлична шумоизолация са от значение професионалния монтаж, качественият стъклопакет и професионален обков на ПВЦ дограма.

Фактора топлоизолация е определящ за избора на много неща в дома. Така при избора на дограма е хубаво да знаем, че степента на топлоизолация се определя от вида стъкло, дебелината му и разстоянието от едното до другото стъкло. При наличие на тези показатели добра топлоизолация се постига при употреба на: ПВЦ профили притежаващи технически характеристики, които да позволяват устойчивост на чести температурни колебания свързани с влага от – 50 до + 50 градуса. Това изключително важи за региони с голяма влажност на въздуха като морските такива.

Важни са количествата на въздушни камери в конструкция на ПВЦ профилите, а те могат да са минимум 3, 4 и повече.

Значение оказва дебелината на външните стени при ПВЦ профила. Тя определя неговата здравина, която варира около 3 мм.

Дебелина на ПВЦ профила може да достигне минимум 60 мм, а дебелината на стъклопакета до 24 мм. Намесата с по-голяма влажност се препоръчва двоен стъклопакет от 32 мм с три стъкла.

За височината на припокриване между крило и рамка се следва тя да не е под 8 мм, което да игнорира подухването.

Употребата на ниско емисионни К-стъкла позволява инфрачервено излъчване до 70% от топлоенергията, това не позволява тя да напуска помещението.  Това прави зимата в топла, а през лятото – прохладно.

Модерната форма на ПВЦ профилите, придава изисканост и елегантност, позволява проиграване на различни конфигурации в дизайна на интериора.

На последно място се нарежда лекотата в почистването, която може да има своите ползи и доходност. Почистването на ПВЦ – повърхности – рамки, сгъвки, первази и козирки. Това също определя предпочитанията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!