≡ Menu

20 факта за застраховането, които не са ви известни

Когато се спомене думата застраховане или застрахователна компания, повечето хора си представят тонове документи, дълги и скучни договори и костюмирани хора. Истината е, че застрахователния бизнес има наистина много интересна история, зараждането и прилагането на повечето видове застраховки са процеси, които са достойни за филмови сценарии. Има много факти около застрахователната индустрия и застрахователните компании, които са много любопитни.

 1. Първата застраховка гражданска отговорност е била издадена през 1897 г. Тя не е била дело на застрахователна компания, а на пътуващи търговци.
 2. Първата автомобилна полица е издадена в Обединеното кралство през 1895 г.
 3. Преди 1997 г. застраховката автокаско е била значително по-скъпа. Причината за това е, че интернет не е бил масово разпространен. Клиентите не са могли да сравняват офертите на застрахователните компании, като избират най-евтината.
 4. Интернет промени начинът, по който хора си купуват застрахователна полица. Освен това промени и начинът, по който застрахователните компании продават полици.
 5. Първоначално всички клиенти са плащали еднаква цена за застрахователните си полици. С развитието на пазара, обаче, застрахователите започнали да привличат повече клиенти, което им позволило да намалят цените на някои застраховки.
 6. В самото начало на застраховането земеделските производители си купували само автомобилни застраховки. След това застрахователните компании започнали да предлагат и други застраховки на имуществото им.
 7. Застрахователната индустрия генерира повече от 1 трилион щатски долара приходи годишно.
 8. Имотните застраховки носят приходи от около 420 милиарда щатски долара годишно на различните застрахователни компании.
 9. Автомобилното застраховане носи приходи от 160 млрд. щатски долара годишно.
 10. Вашият кредитен рейтинг може да повлияе на премията на вашата застраховка.
 11. 15% от мъжете и 28% от жените в Америка имат застраховка живот.
 12. Статистиката показва, че женените шофьори имат по-малко инциденти, отколкото останалата част от населението. Това е и причината собствениците на полици, които са женени, често да получават по-евтини от неженените.
 13. Някои застрахователни компании имат по-ниски премии за хора, които карат по-малко и могат да предоставят годишни доклади за своя пробег.
 14. Ако колата ви има GPS, можете да получите отстъпка от много застрахователни компании.
 15. Цените на застрахователните полици може да се увеличат, ако водачите са на възраст над 65 години.
 16. През последното десетилетие броят на американците без здравни осигуровки се е увеличил от около 38 млн. до около 52 милиона души.
 17. След бедствие застрахователните компании могат да повишат цената на всеки един държател на полица. Ако не подадете иск за преразглеждане в застрахователната компания, увеличението ще остане в сила.
 18. На някои места забраняват на застрахователната компания да анулира полици за вреди, настъпили в следствие на атмосферните условия.
 19. Ако си закупите превозно средство с нисък риск или с нисък профил, застрахователната компания ще ви направи по-ниска цена на застрахователната полица.
 20. Ставките на застрахователните компании за животозастрахователни полици са изключително високи. Проучване от 2005 г. показва, че много от застрахованите лица пропускат своите вноски, което прави застраховките невалидни. Друго проучване показва, че много малка част от застраховките живот се изплашат заради настъпила смърт. В 88% от случаите са изплатени, поради настъпване на някакво друго застрахователно събитие, като например, влошаване на здравето или други сходни проблеми.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!