≡ Menu

3 неща, за които да внимавате при демонтаж на климатици

Демонтажът на климатични системи е една нелека задача. За да постигнем очакванията, които сме си поставили е нужно да следваме и няколко прости препоръки, които могат да ни предпазят от разочарование при извършването на подобен тип дейности.

Външното тяло

Един от най-рисковите моменти при демонтаж на климатици е демонтирането на външното тяло на климатичната система. Това важи в пълна сила, когато то не е монтирано на терасата, а на фасадата на сградата. В случай, че не подходите правилно при неговото демонтиране, то съществува реална опасност то да застраши живота и здравето на хората минаващи по улицата отдолу. Бъдете изключително внимателни и последователни при този етап от работата, за да не съжалявате в последствие за своята непредвидливост. Ако тази задача ви се струва прекалено опасна, то не е лоша идея да се обърнете към професионалисти, които да направят това вместо вас.

Хладилния агент

При демонтаж на климатици един от ключовите моменти е събирането на фреона от системата. Това е изключително важно, особено, когато имате намерение да монтирате повторно въпросната система, но на друго място. Изтичането на фреон може да оскъпи значително последващия монтаж и вие да загубите доста пари.

Ако сте решили просто да преместите климатик от едно помещение в друго, то не е никак лоша идея да потърсите фирма за демонтаж и монтаж на климатици, която да извърши и двете дейности максимално бързо и качествено.

Пазете интериора и екстериора

Още едно предизвикателство при демонтаж на климатични системи се оказва способността да не нараним част от интериора и екстериора. Най-често проблеми с интериора възникват при демонтажа на вътрешното тяло и тръбния път, а логично с екстериора при демонтаж на външното тяло. Бъдете внимателни, ако сте решили да демонтирате сами климатичната си система, за да не се окаже това едно по-скъпо от очакваното занимание. Разбира се винаги можете да се доверите на експерти и да избегнете подобни ненужни рискове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!