≡ Menu

3 стъпки за разузнаване на конкуренцията в PPC кампания

В случай, че се занимавате с PPC кампании от няколко години, вероятно и вие наблюдавате една тревожна тенденция. Цените на PPC рекламата се повишават, а ефективността й намалява. Това води често до загуба на пазарен дял. Светът на PPC рекламата не само е по-конкурентен, но и конкуренцията става все по-умна. Все пак има няколко начина, чрез които да се защитим от растящите разходи на всяка следваща PPC кампания. Един много ефективен начин е да въведете доклад за конкурентното разузнаване. Тези доклади ще помогнат да направите PPC кампанията максимално ефективна, а освен това:

  • Ще направите процеса на тестване на PPC реклама по-креативен;
  • Ще подобрите стратегията си за наддаване;
  • Ще намерите нови ключови думи и фрази;
  • Вашите оферти ще бъдат много по-конкурентоспособни;

Това е процес, който трябва да повтаряте на всеки шест до осем седмици. Докладите ще имат наистина голямо влияние върху вашите PPC кампании. Преди да се заемете с основните оптимизации за нови клиенти, е добре да преминете през следните три стъпки:

  1. Решете кой влиза в списъка – За да можете да направите добър разузнавателен доклад на PPC кампанията на конкуренцията, първо трябва да я назовете. Трябва да помислите не само за директната конкуренция. Направете списък с тези, които се представят добре в сферата на PPC кампаниите си. Освен това ще трябва да направите списък с успешни Pay per click акции на компании, които работят в сходна бизнес ниша. Можете да помислите и за фирми, които имат сходен работен модел. Това означава, че техните кампании ще бъдат приложими. Можете да почерпите опит и идеи от тях.
  2. Задавайте само правилните въпроси – Трябва да се фокусирате върху информацията, която искате да получите от този доклад. Това ще ви помогне да си направите списък от въпроси, които ще ви помогнат да получите задълбочена информация. Въпросите могат да са следните: Кои са преобладаващите думи в рекламните текстове на PPC кампанията?; Използват ли се разширения за рекламите? Какъв тип съдържание имат за своите целеви страници?; За кои ключови думи наддават?; Как да реагират на сезонните промени?;
  3. Поставете всичката информация, която сте събрали за Pay per click кампанията в един доклад – Това ще е много важно по време на вашата PPC кампания. Има два подхода, които можете да предприемете в тази ситуация. Можете да направите таблица с резултатите на основните ви конкуренти в PPC рекламата. Таблицата трябва да има задължителни секции, като съдържание, ключови думи, честота на кликванията и т.н. Попълнете данните за Pay per click кампанията на всяка компания, която искате да следите. Добра идея е да включите показателите за вашата PPC акция, за да улесните максимално сравнението. Можете да включите и допълнителни секции за преките ви конкуренти, с които заедно наддавате за ключови думи или фрази.Освен това обърнете голямо внимание на разширенията, които използват вашите съперници в своите акции. Те са важни по много причини. На първо място, чисто физически, те ангажират повече пространство за реклама. Клиентите ще се чувстват по-сигурни, че могат да разчитат на конкретна компания. Възможно е, след като видите резултатите от PPC кампанията на конкуренцията, да ви се наложи да направите някаква промяна в собствения си бизнес модел.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!