≡ Menu

3-те трика, които наистина почистват среброто

Ако сте любител на среброто и притежавате множество разнообразни предмети от бижута до прибори в дома си, то със сигурност ви се е налагало да намерите подходящ начин да ги почистите.

Среброто потъмнява с времето и това се отразява на външния вид на красивите накити, които притежава всяка жена. Като за начало, не ви препоръчваме да използвате абразивни смеси, защото резултатът ще е плачевен. Не само че няма да отстраните замърсяването, а и ще надраскате повърхността, защото този метал е много чувствителен към нараняване.

  1. Сребърна вана

Това е един много хитър начин да премахнете потъмняването от бижутата си или от приборите. Сложете на котлона достатъчно дълбок съд, в който да направите разтвор от 2 супени лъжици сода бикарбонат и половин литър вода.

Оставете течността да кипне и поставете сребърния накит + парче алуминиево фолио. След това е нужно да отстраните съда от котлона и да го оставите за 15 минути настрани. В резултат на тази процедура, ще имате едни точно като нови, изглеждащи сребърни бижута.

  1. Спиртен разтвор

Можете да имате същия успех, ако в 1 л. вода разтворите 2 супени лъжици спирт и прибавите малко течен сапун, може и веро. Поставете желаните от вас сребърни изделия в течността и ги оставете за около 15 минути да се накиснат хубаво. След като ги извадите ги подсушете.

  1. Най-обикновена паста за зъби

Този метод е сред един от най-познатите и може би и най-ефективен начин да почистите среброто си. Какво ви е нужно? Единствено съвсем проста паста за зъби. Тя не трябва да е с избелващ ефект или да има някакви абразивни частици, за да не надраскаме среброто с нея.

Обикновена и бяла паста за зъби, която да поставите на парче мек плат и да разтъркате бижуто си или сребърния прибор. След това просто изплакнете с топла вода и подсушете внимателно.

Трябва да ви дадем и съвет за избора на подходяща материя за подсушаване или търкане на среброто. Най-добре е да използвате памучен плат или направо памуче. Както споменахме, този метал е доста чувствителен към надраскване и затова синтетичните материи крият риск от нараняване на повърхността му. Съветът ни е да ги избягвате.

Ако търсите фирма, на която да поверите почистването, изберете нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!