≡ Menu

4 начина да се чувствате добре по време на дълги полети

Дори най-скъпите самолетни билети и елитни авиокомпании не могат да ви гарантират комфорт, добро здраве и стабилна психика по време на дълъг полет, освен ако не спазвате определени правила, които да ви поддържат в отлично състояние.

Стигнете до мястото на почивката си заредени с енергия, вместо да се оставяте да пристигнете във вашия хотел смазани и да се налага да губите цял ден, за да се възстановите от пътуването. За тази цел трябва да спазвате няколко важни принципа:

Поддържайте организма си хидратиран

Лесно е да се дехидратирате, предвид условията в самолета и сухия въздух там. Бутилката вода, която ще ви дадат по време на полета, няма да е достатъчна, ако той е дълъг. Затова, за да не ви се налага постоянно да искате вода, можете да си носите едно шише с минерална вода, което в последствие да пълните. Колкото и добре да ви звучи идеята за чаша вино или коктейл за отпускане на нервите, избягвайте алкохолните, както и въглехидратните питиета, защото те само ще допринесат за дехидратацията.

Хранете се правилно

Нищо не може да причини по-голям дискомфорт по време на полет,колкото неправилното хранене. Яжте леки храни на борда и избягвайте храни, които образуват газове. При летене на голяма височина газовете в тялото се разширяват с една трета и предизвикват болки и неприятни усещания. Направете дългия полет по-приятен с храни, които засилват имунната система – пресни плодове и зеленчуци като сурови моркови, ябълки банани. Дори и повечето авиокомпании да не ги включват като опция, вие си носете.

Облечете се удобно

Не позволявайте на суетата да ви завладее, специално що се отнася до дългите полети. Захвърлете красивите, но неудобни обувки и тесните дрехи и по-добре изберете широко удобно облекло и обувки, които не ви стягат.

Това не значи, че трябва да се разхождате по пижама из летището, можете просто да си вземете някоя удобна дреха, която да сложите, когато излетите. И никога не забравяйте да си свалите обувките по време на полет, тъй като глезените се подуват при летене на голяма височина.

Отпуснете се

Ако сте от типа хора, които нервничат по време на полет, по-добре отделете време да се успокоите преди да се качите на борд. Има например една техника, която ще ви помогне да се отпуснете – поемете бавно въздух докато броите от 5 до 1. Така ще се освободите от напрежението и ще намалите стреса преди излитане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!