≡ Menu

5 важни стъпки към успеха

За да промените вашата позиция в живота, което включва и финансовото ви състояние, трябва да направите две неща: изследвайте вътрешната си нагласа и направете практични стъпки към финансова сигурност.

Ето някои важни предложения в тази насока:

1. Изследвайте паричните си убеждения.

Какви са възможностите ви да станете богати? Вярвате ли, дълбоко в себе си, че притежавате инстинкт, който си струва и заслужавате най-доброто, което живота предлага? Или пък имате ограничени представи, за това колко пари можете да изкарвате?

Във връзка с това се замислете какво е отношението ви към богатите хора. Имате ли в съзнанието си отрицателна представа за богатите хора и това как те се държат? Ако имате, тогава ще се разминете с богатството.

2. Отървете се от фразата „не мога”.

Всеки път когато казвате „не мога” вие потвърждавате невъзможността си да бъдете, или имате, това което искате. Когато хората казват „не мога” обикновено имат предвид „няма”.

Истината е, че можете да направите много повече, отколкото правите сега, особено ако сте длъжници, изпитвате безпаричие или имате някакви други финансови проблеми. Вие имате възможността да поемете контрола върху своя живот и своите пари. Имате силата да отклоните живота си в нова посока.

Но не и ако в речника ви присъства фразата „не мога”. Обърнете внимание колко често в ежедневието си използвате тази фраза, или други негативни изрази, с които се ограничавате.

3. Отнасяйте се към вас като към някой, който обичате.

Вместо да се критикувате се хвалете. Когато се научите да обичате, приемате, познавате и цените себе си, тогава и светът ще го види и вие ще сте обречени да печелите повече.

4. Бъдете готови да поемете отговорност към вашите пари.

Парите отиват и остават при хората, които ги обичат и се грижат за тях. Ако не знаете къде отиват вашите пари, ако избягвате да говорите и дори да мислите за някакъв вид финансов план, ако думата „бюджет” ви кара да настръхвате, или пък ако вярвате, че кредитните карти са дар от бога, то вие страдате от финансова неяснота и не обичате да се грижите за парите си.

Какво ще стане ако внезапно наследите 50,000 лева? Какво ще направите с тях? Ще ги предадете ли на някой друг да се грижи за тях, с надеждата, че няма да ги пропилее всичките или повечето? Или пък ще отделите достатъчно време, за да се информирате за инвестирането и да създадете за себе си един финансово сигурен свят?

Ако не планирате какво наистина ще направите ако притежавате пари в излишък, то вие не сте готови да бъдете богати.

5. Поставете си ясни и постижими цели.

Трудно е да стигнеш някъде ако не знаеш на къде си тръгнал. Поставянето на цели е средство за поставяне на посока на вашия живот.

Много хора разбират, че с доближаването до целта си, те трябва да регулират своя курс. Но наличието на ясна цел им дава възможност да се съсредоточат при предприемането на дадено действие.

Винаги си поставяйте постижими цели. Ако никога не сте правили повече от 20,000 лв. на година не си поставяйте за цел да изкарате 100,000 лв. през следващата. Поставете си цел, която е с 10-15% по-висока и след това си изгответе план за постигането на тази цел.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!