≡ Menu

5 истини, които трябва да знаете за Hot Stone масажът

Стандартният завладяващ образа на жена легнала на легло за масаж, с камъни по протежение на гръбнака е естетична гледка, но не съвсем вярна.

Когато работех в спа център, една клиентка, желаеща Hot Stone масаж, ме попита дали горещите камъни наистина ще бъдат поставени върху кожата й. Логично е, че беше загрижена дали няма да бъде изгорена.

Освен от рекламите в интернет страниците на различни спа центрове, че е затоплящ и има релаксиращ ефект, всъщност няма много информация какво точно представлява техниката на масаж Hot Stone. Ето какво трябва да знаете за нея:

  1. Hot Stone масажът, както и другите техники за масаж, не са предназначени за вашите кости. Те са средство за постигане на релаксация. Топлината отпуска мускулите, но няма ефект върху костите.
  2. Обикновено се ползват камъни от базалт, известни като речни камъни, избрани заради тяхната способност да задържат топлината. По-големите камъни запазват по-дълго топлината.
  3. Камъните се поддържат с температура между 55-60 градуса. Има много малък риск да се нанесе вреда на масажиста или клиента. За пример: около 60 градуса е температурата с която повечето хора си мият чиниите. Наистина е горещо, но не непоносимо. Когато са най-топли, камъните се ползват с потупване по цялото тяло, а когато се охладят масажистът ще започне по- целенасочен масаж.
  4. Ефектът на Hot Stone масажът е най-вече затоплящ. Има масло върху кожата и гладките камъни, така че това което усещате е плавното плъзгане на топлина по продължение на мускулите.
  5. Трябва да знаете също, че техниката за масаж с горещи камъни не е за всеки. Тя обогатява кръвоносната система и повишава телесната температура. Ако сте бременна, възрастна, имате намалено усещане в крайниците или увредена имунна система, масаж с горещи камъни не се препоръчва за вас.

След като камъните се охладят достатъчно, те се поставят на определена част от тялото, да речем на раменете, докато с друг горещ камък се обработва друга част на тялото, например ръцете. Така тялото остава затоплено през цялото време.

Този масаж звучи като страхотно, релаксиращо изживяване? Напълно вярно. Сред многото места, които можете да посетите за Hot Stone масаж, пробвайте непременно този спа и Релакс масаж.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!