≡ Menu

5 неразположения по време на бременност, от които може да се отървете с естествени средства

Повечето лекари не препоръчват употребата на лекарства в периода на бременност, поради съображения за безопасност.

Естествените средства за защита в този период са безопасни за развитието на плода и предлагат неизброими ползи. Това са природни средства на базата на естествените билки, подходящо хранене и цялостно природно лечение, което ще е полезно и безопасно за майката и плода.

Бременност и симптоми: Много бременни жени често се оплакват от гадене в ранните часове на деня, киселини в стомаха, хормонално акне, затруднено дишане и запек. Може ли алтернативната медицина да помогне и ако може – как?

Натуропатия за сутрешното гадене: Парливият джинджифил може да се помогне за успокояване на гаденето. За да е по-вкусен чая, може да добавите и малко мед. По възможност използвайте пресни продукти.

Натуропатия за киселини в стомаха: Ензимите на папаята имат успокояващ ефект при стомашни киселини, които са едно от основните оплаквания през деветте месеца. Те могат да помогнат балансирано чрез облекчаване на киселинността на храносмилателната система. Други билки, които помагат в случай на киселини са корен от джинджифил, лайка, мента и копър. Лекарствата, които се предлагат в аптеките, може да помогнат, но често те имат доста странични ефекти.

Натуропатия при задух: Често се случва така, че на бременните не им достига въздух. Причините за това състояние са много. Инхалациите с хималайска сол не само помогнат за облекчаване на дишането, но ще подобрят и здравето на бременната. Процедурите с хималайска сол могат да се правят лесно и безопасно с лула инхалатор.

Натуропатия за хормонално акне: Някои жени се оплакват от акне в периода на бременността заради буйния приток от хормони. За балансиране на хормоните трябва да се използват билки и диета. Тъй като голяма част от козметиката за акне съдържа съмнителни съставки, които са в състояние да навредят на плода, най-добре е да се наблегне на естествените средства. Може да почиствате лицето с няколко капки масло от лавандула. Не всички етерични масла са безопасни по време на бременност поради това практикуващият трябва да се консултира със специалист-дерматолог.

Натуропатия при запек: Жените обикновено се оплакват от запек най-вече през последните месеци на бременността. Увеличаването на повече течности и влакнести храни в диетата ще помогне за облекчаване на това неприятно чувство. Може да се приема и внимателно чай с разхлабващ ефект. Освен това, разходките сутрин рано, между 7 и 8 часа действат много добре на перисталтиката.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!