≡ Menu

5 предимства на римските щори с управление без шнур

Когато стигнем до момента за избор на вътрешни щори, настъпва пълно объркване. Изборът на пазара е толкова голям. Всяко предложение претендира да е „най-доброто”. Сравняваме цени, дизайн и ефективност. Търсим решение, което да направи домът ни по-красив и стилен и в същото време да бъде практично и функционално.

Римските щори са едно от модерните, стилни решения напоследък, което все повече хора избират.

Ако стоите през същия избор, ето нещо, което ще ви „съдейства” в размислите:

Запознайте се с 5 от предимствата на римските щори

Безопасност

Едно от основните съображения, които семействата с деца имат, е „безопасно ли е това, което ще купя, за моето дете?” Ако изберете римски щори без шнур, със сигурност сте направили верния ход. Те са напълно обезопасени и малките деца не биха могли да „се заиграят” с шнура, нито случайно да се оплетат в него.

Външния вид

Голямото предимство на римските щори тук е, че могат да се изработят от неимоверно много варианти на плат, десен, дизайн. Както и на начин на сгъване и разгъване. Напоследък стана модерно „замаскирането”. Например, хладилникът не е просто хладилник, а мебел, наподобяваща старинен шкаф. Външните части на хладилниците се декорират с материал, имитиращ дървени шкафове. По подобен начин римските щори „разгъват” различни щампи, рисунки или „маски” на мебели или пейзажи. Всичко е въпрос на въображението на клиента.

Римските щори са още една възможност ако не искате завеси. При завесите обаче има свобода на действие – могат да се сгъват под различни фигури, форми и стил. Хоризонтални завеси, но много по – „разчупени” и позволяващи иновативност.

Лесни за ползване

Да си го кажем направо – кой от нас не се е изнервял да се чуди всеки път „кое шнурче беше за спускане и кое за вдигане” при стандартните щори? И се оказва, че всеки 4 от 5 пъти дръпваме грешното. Затова механизмът за сгъване и разгъване без шнурове напълно улесняват тази ситуация. Повечето римски щори вече се правят с управление само с натискане на един бутон или хващане на малка плочка, която движите в посоката, която искате да насочите щората.

Подобрено изпълнение

Шнуровете имат два основни недостатъка – заплитане и възелчета. Много досаден момент, със сигурност познат на всеки. Липсата на шнурове прави сгъването и разгъването леко, безпроблемно и освен това щората изглежда много по спретнато.

Удобство

Управлението на повечето безшнурови римски щори се намира в долния край на прозореца, стената или някаква мебел, която се намира в близост щората. Това позволява свободата на идеи за монтаж на римски щори на високи места в дома или офиса, които не можем да достигнем само с протягане на ръка.

Това бяха плюсове, изтъкващи най-вече практичността на римските щори без шнур. Но предимствата на римските щори са далеч повече. Многобройната гама на материи, устойчиви на прах, вода, ултравиолетови лъчи; дизайнът; цветовете; начините на сгъване – вариациите са много, макар и видът щори да е един – римски щори.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!