≡ Menu

6 интересни факта за ролери и кънки

Ако се чудите дали и защо да си вземете ролери и кънки, то вие сте попаднали на правилното място.

В онлайн средите се предлагат висококачествени продукти на достъпни цени. Нека разгледаме ролковите кънки и нещата които трябва да знаете за тях по-обстойно. Те са компактни и мултифункционални. Ако ви харесва да се пързаляте по леда, то със сигурност и ролковите кънки ще ви допаднат. Техният компактен размер ги прави лесни за пренасяне. Ролковите кънки спокойно могат да се съберат в стандартна раница. Оказва се, че карането на кънки е много полезно за здравето ви, поради куп причини.

  1. Карането на ройлери е еквивалентно на джогинга. То развива мускулите на краката и намалява телесната мазнина със същата ефективност. Ако сте атлет и се чудите за нова дейност, която да ви държи във форма, то спокойно можете да си вземете чифт кънки.
  2. Горенето на калории също е много ефикасно при карането на ролери. Средностатистически мъж може да изгори до 10 калории с всяка минута каране. При каране цял час изгорените калории достигат от 300 до 600.
  3. Много хора предпочитат да карат кънки на специалните за това пързалки. Хубавото на този продукт е, че можете да го използвате и в парка, на павирана пътека или навсякъде, където ви хрумне, стига земята да е гладка. Така комбинирате чист въздух, спорт и забавление в едно.
  4. Карането на кънки може да е както индивидуална, така и групова дейност. Социалният статус играе много важна роля в здравето на човек. Така че следващият път, когато приятелите ви ви поканят на вечеря, може да им предложите да разнообразите рутината и да покарате кънки заедно.
  5. Виждали ли сте някой, който да кара кънки и да изглежда тъжен в същото време ? Естествено, че не защото между музиката, светлините, хубавото време, социалните аспекти, забавата и вълнението няма място за подобни емоции.
  6. Американската асоциация на сърдечно-съдови заболявания признава карането на кънки за ефективно аеробно упражнение, което помага за укрепване на сърцето. Според изследванията, проведени в университета „Konstantx“ ако този спорт се практикува умерено, то сърдечният ритъм на човек се увеличава до нива от 140 до 160 удара в минута. Ако решите да карате кънки с максимална скорост, тогава цифрата скача до 180 удара в минута.

Естествено карането на ролкови кънки крие и някои опасности. В днешно време то е предпочитано от хора на всякакви възрасти, но най-вече от по-малките. За да сте сигурни, че детето ви кара безопасно и няма да се нарани, то тогава трябва да закупите някои предпазни средства в допълнение към кънките за деца. Каска, наколенки и налакътници са 3-те най-важни неща, тъй като с тях риска от сериозна контузия значително намалява.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!