≡ Menu

6 съвета как и кога да носим часовник

С толкова богат избор от пищни модерни ръчни часовници до по-класически и семпли, човек може да се обърка как да избере правилният часовник за различните случаи.

Днес е нещо нормално и дори очаквано да се носи часовник при почти всеки социален повод, като част от облеклото. Но също като при всеки дрескод , има определен етикет, що се отнася до носенето на ръчен часовник.

Ето основните неща, за които трябва да внимавате, за да се уверите, че часовникът ви отговаря на всички изисквания за стил:

  1. Правилният размер

Твърде широкият часовник може да се свлича надолу по ръката, което обезсмисля функционалността на ръчния часовник. Твърде е стегнат? Тогава просто е неудобен е за носене. Дамският часовник трябва да е удобен и лек, като дамите могат да изберат да го носят като гривна. Ако трябва да се направят корекции, продавачите на часовници и магазините могат да помогнат с това. Те с радост ще скъсят или ще удължат каишката по ваше предпочитание.

  1. Решете къде на тялото ще го носите

Няма правилно или грешно по отношение на това къде ще сложите часовника. Просто той трябва е на китката, ако за вас там е най-удобно да стои. Повечето хора предпочитат да го слагат на лявата ръка, ако пишат с дясната и обратното, но все пак това е до лично предпочитание.

  1. Всекидневен часовник

Класическите правила важат за часовника, който носите ежедневно – колкото по-прост е часовника, толкова по-подходящ е за всеки повод. Комбинацията от черна кожена каишка със семпъл сребрист корпус  винаги е подходяща. Неутралният, стоманен корпус също се счита за класика.

  1. Официален часовник

За всяко важно събитие да имате часовник е също толкова важно, колкото останалите аксесоари и бижута и дори се препоръчва. Дамите трябва да се уверят, че часовника се връзва с колието или гривната, а мъжете да внимават за комбинацията с копчетата за ръкавели и щипката за вратовръзка. Часовниците от благородни метали с дискретен дизайн са идеални, защото обхващат ръката под ръкавелите на официалните ризи.

  1. Спортен часовник

Спортният часовник позволява по-голяма свобода при дизайна и функционалността. Създадени за спортни събития като гмуркане, автомобилни състезания или дори танци и пеене, те са проектирани специално за тези цели. Да носите спортен часовник с костюм е грешка и всеки моден експерт ще ви го каже, така че избягвайте такава комбинация.

  1. Дамски часовник като бижу

Часовниците с големи циферблати най-лесно се разчитат, но за по-официални събития по-финият часовник с малко блясък е най-правилният избор. Ако носите други бижута, сложете часовника на другата ръка, за да избегнете претрупване на аксесоари. Дизайнерските и ретро часовниците изглеждат най-добре комбинирани с подходящо

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!