≡ Menu

7 бързи и лесни съвета как да си направите яко селфи

В ерата на социалните медии, всеки поства във Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat и във всякакви други изникващи социални мрежи. От известни личности като Ким К и Риана, до обикновените хора като мен. 2013 беше година на селфитата. И като че ли, правенето на селфита скоро няма да отшуми, а според Yahoo през 2014 година ще бъдат направени над 800 милиарда снимки. Точно така, правилно прочетохте… Милиарда!

И така, как да си направите готино селфи? Имайки предвид, че повечето смартфони имат предна камера, сега е много по-лесно, но все пак ето няколко съвета, които да ви помогнат да си направите яко селфи.

Трябва да изглеждате добре

Ако тъкмо сега ставате от леглото, очите ви още едва гледат и сте с отпечатък от възглавница на челото, най-вероятно това не е най-добрият момент да си направите селфи. Уверете се, че изглеждате по-прилежно. Срешете си косата, сложете си грим ако трябва, пооправете се малко. Винаги може да направите друга снимка, ако забележите например, че косата ви не е особено добре, или ако червилото ви е размазано на всякъде по лицето ви, но защо да губите време, оправете се още в самото начало.

Помислете за фона

Всички сме виждали селфита, където въобще не ви интересува човека, който се е снимал, тъй като фонът отзад е в пъти по-интересен… Мръсно бельо, празни бутилки от алкохол, мръсни тоалетни, разхвърлени спални. Всичко това ще прецака снимката ви. Какво има зад вас? Как то ще повлияе на снимката? Добрият фон може да изгради или развали вашия професионален портрет и същото важи и за селфитата, така че проверете какво има зад вас, търсете хубави цветове, готин текст или елементи, всичко, което е забавно и интересно, но не и прекалено кичозно. Идеята е да изпъкнете пред фона, а не да се загубите в него.

Светлини, камера, действие

Във фотографията светлината е всичко. Уверете се, че сте добре осветени, но в същото време избягвайте прекалено ярката светлина, която би могла да остави сенки по лицето ви. Опитайте се да използвате естествената светлина като например тази идваща от прозореца ви, или може да си направите снимка навън в някой облачен ден, където облаците ще ви помогнат светлината да бъде по-добре и равномерно разпределена, правейки вашите отделни черти по-меки и привлекателни, като в същото време оставате добре осветени.

Подобрете снимката

Всеки един портрет, снимка от сватбата и общо взето всичко, което виждате по списанията, така да кажем се побутва, пооправя и подобрява в някаква степен. Така че не се страхувайте да бъдете креативни и да направите някои други модификации. Съществуват стотици приложения и софтуер за редактиране на снимки, така че използвайте ги! Тези програми могат да направят вашите снимки по-интересни и ще изглеждате по-добре. Но все пак не прекалявайте! Скриването на някои ваши недостатъци или премахването на някои елементи от снимките е хубаво, но да направите лицето си да изглежда като това на кукла Барби, си е малко прекалено.

Правилният ъгъл

Избягвайте лошите ъгли. Снимането отгоре обикновено ще свърши работа. Ако някога сте си правили професионален портрет, сигурно фотографът ви е казвал да си издадете брадичката напред, за да избегнете ефекта на двойната брадичка. Това което трябва да направите, е да издадете челото си и брадичката си напред. Може да се чувствате малко странно и неудобно, но по този начин кожата ви ще се опъне по лицето, вратът ви няма да изглежда къс и дебел, и няма да се вижда така ужасяващата двойна брадичка. Също така е добре леко да изкривите погледа си, и като казвам леко, имам предвид наистина леко. Не бива да изглежда, че все едно се опитвате да видите нещо. Това което трябва да направите, е да се „усмихвате с очи”.

Правете физиономии

От всички съвети по-горе, този е най-важният. Забавлявайте се! Бъдете смешни, забавни… Ако трябва задраскайте всички други съвети и просто се веселете. Правете смешни физиономии, изплезете език, сложете си фалшиви мустаци, бъдете сладурковци. Потопете се в момента! В крайна сметка именно това е селфито, отразяване на един готин момент във времето и споделянето му със света. Така че не се вземайте твърде на сериозно, идете и направете вашето най-яко селфи!

Купете си селфи стик

Вземете си подходящ селфи стик с Bluetooth бутон от онлайн магазина ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!