≡ Menu

7 предимства на така наречените натурални сапуни

Вероятно много от вас ще си зададат въпроса: Какво означава ‘’натурални сапуни’’?, тъй като масово предлаганите в магазините сапуни са всичко друго, но не и натурални. Да, вече има и такива средства за измиване, като на разликата между тях и конвенционалните видове ще се спрем подробно в този материал. Тук ще ви посочим цели 7 предимства на натуралните сапуни, които ще ви помогнат да разберете какво представляват те всъщност и защо е добре да ги използвате.

  1. Чистота на вложените съставки

Различното при всички натурални сапуни е, че те са без съдържание на вредни за здравето химични добавки. Консервантите, оцветителите и ароматите, вложени в обикновените сапуни са вещества, които вредят не само на кожата, но на целия организъм. За ролята на парабените при възникването на тежки заболявания като рак и някои автоимунни болести се заговори доста в последните години. Натуралните сапуни са стабилизирани и ароматизирани с изцяло безвредни химични съединения на растителна основа.

  1. Не съдържат агресивни пенители

Целта на сапуните е да образуват пяна. Тя се дължи на така наречените пенители, които в голямата си степен са изключително агресивни към кожата. Имайте предвид, че колкото и мека и нежна да ви се струва пяната, образувана от сапуна, тя може сериозно да изсуши кожата ви и да предизвика лющене и сърбеж. Избирайте натурални сапуни, особено ако страдате от суха и чувствителна кожа.

  1. Обогатени с етерични масла

Различното при качествените натурални сапуни е, че са обогатени с чисти етерични масла. Силата на маслата в подхранването и хидратирането на кожата не подлежи на коментар, но наличието на етерични масла има и друго предимство – ароматерапията. Във ваната или под душа можем перфектно да се заредим с енергия, да успокоим нервното напрежение или да повишим умствената си концентрация. Това се дължи на въздействието на ароматите на маслата върху психиката.

  1. Подходящи за всеки тип кожа

Натуралните сапуни са подходящи за всеки тип кожа, включително за много чувствителна и възпалена. Хората с алергии към болшинството измиващи продукти могат спокойно да се насочат към сапуните на био основа, тъй като те не съдържат съставките, които най-често дразнят и възпаляват кожата.

  1. Могат да се ползват за лице и тяло

Ако искате сапун, който да използвате както за почистване на тялото, така и за премахване на грима и мръсотията от лицето, то натуралните сапуни са отлично решение. Техния изцяло био състав ги прави подходящи за всяка част от тялото, включително и за по-деликатната кожа на лицето. По този начин спестявате и средства и място в банята, тъй като ползвате един сапун при всяко измиване.

  1. Дълготраен аромат

Всички обичаме момента, в който излизаме от банята, защото тогава кожата ни ухае изключително приятно на сапуна, който сме използвали. Този ефект, обаче изчезва след кратко време, тъй като химичните аромати са силно летливи и се изпаряват бързо под въздействието на кислорода. Етеричните масла, от друга страна имат свойството да попиват в кожата и да я държат приятно ухаеща в продължение на часове, а понякога и за повече от 24 часа.

  1. Различна и забавна визия

Някои натурални сапуни имат много по-различна визия от това, което сме свикнали да виждаме при сапуните. Определени марки натурални сапуни са с толкова необичайни форми и цветове, че изкушават дори хората с афинитет към традиционните продукти. Един такъв сапун ще служи не само като почистващо средство, но и като забавна декорация на банята. За децата, къпането с такъв сапун ще бъде най-забавното и приятно приключение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!