≡ Menu

7 Съвета за бързо отслабване

Напоследък сте качили някой и друг килограм в повече? – на всеки се случва, а ако знаете как да се справите с това, определено няма никакъв повод за притеснение – и тук идва на помощ нашата стятия която ще ви сподели 7 съвета, за бързо и ефективно отслабване.

  1. Няма нужда от излишен стрес – оставете кантара на спокойствие – След като сте се претеглили веднъж и сте установили, че има нужда да отслабнете и сте поставили целта си, няма нужда от повече претегляне, а от действия!
  2. Диетата – Това режимът ви на хранене, определете какво ще изключите от менюто си за определено (най-добре за постоянно) време и действайте. За да се случи това, трябва да направите следното: на лист хартия напишете какво ядете по принцип, до най-малката подробност, и за да стане най-добре просто си водете записки която сложите нещо в устата си. Накрая на деня седнете и преценете от кое имате нужда и от кое не. Определянето на нуждите ви трябва да бъде съобразено с нуждите на тялото ви, а не на безумни цели. Човешкото тяло има нужда от балансирано хранене, което включва въглехидрати, протеини и мазнини. Определено не си правите услуга ако изключите всички въглехидрати ( хляб, ориз, картофи), както правят повечето начинаещи – тялото ви има нужда от тях, просто намалете количеството.
  3. Гответе разумно – намалете мазнината, гответеповече варива и бульони, с изключително малко сол.
  4. Солта – отделна точка тъй като много хора я подценяват. Води до задържане на вода в организма, затлъстяване и куп други проблеми. Наскоро правителстовто дори започна кампания за намаляване на количеството сол което ядем – това не е случайно. Колкото по-малко сол, толкова по-добре. И тук ще цитирам мотото на кампанията: „ Вкусът към сол се възпитава”
  5. Повече плодове и зеленчуци – Заместете някое ядене, най-добре вечерята със салата от сезонни зеленчуци (нямате нужда от излишни нитрати, затова яжте предимно сезонните плодове и зеленчуци).
  6. Най-важното – Спортът – Добавете към дневният си режим, някакво физическо раздвижване, в зависимост от вашия пол и предпочитания – разходка, тичане, упражнения вкъщи, плуване, фитнес, каланетика и др. Спортът ускорява значително процеса на отслабване
  7. Слон се яде на хапки, а не на веднъж – Имайте търпение и бъдете постоянни, нищо не става изведнъж.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!