≡ Menu

7 фактора, които влияят върху трайността на парфюма

Склонни сте да купувате парфюми на сравнително високи цени, но трайността им никога не е повече от няколко часа? Всичко е строго индивидуално, но има някои фактори, които влияят върху трайността на парфюма по кожата. В статията ще Ви разкрием седем от тях, за да можете да се наслаждавате на любимия си парфюм максимално дълго.

1.Съхранение на парфюмите

Съхранението на флакона на парфюма е изключително важно за поддържането на първоначалното качество на аромата. Високите температури и естествената слънчева светлина могат да окислят течността и да развалят цялата композиция. За да предотвратите загубата на ценни и скъпи ароматни нотки съхранявайте парфюмите си на хладни и тъмни места – например в шкаф в спалнята. Това спомага за запазването на истинския аромат за по-дълго. Най-лесния начин за съхранение? Оставете флакона в оригиналната картонена опаковка. Освен, че ще краси мястото, където е поставена, тя ще предпази парфюма от директна слънчева светлина.

2.Парфюмната група, към която принадлежи аромата

Не всички парфюми са еднакви – някои са по-силни и по-трайни от други. От основните парфюмни групи дървесните и шипровите аромати имат най-добра трайност. Като цяло парфюми, които съдържат дървесни и шипрови нотки в основата си определено ще Ви изненадат с много добра трайност.

3.Сезонът, през който ще носите парфюма

Климата определено има значение за интензитета и трайността на ароматите. Студеното време не позволява на цветните нотки да разгърнат потенциала си. Ето защо зимата или есента не са подходящи сезони за Вашите любими плодово- цветни ухания. Противоположно на това леките и свежи парфюми са изключително толерантни към топлото време. Температурите и влажността през лятото спомагат за по-доброто развитие на ароматните есенции и ги правят по-интензивни.

4.Мястото, на което нанасяте парфюма

Ако наистина искате да усещате парфюма много, пробвайте да го нанасяте по косата и по дрехите. Материите и човешкия косъм са способни много повече да задържат аромата от кожата. Все пак местата, където се усеща най-силно човешкия пулс – китките, зад ушите, зад коленете са класика при нанасянето на парфюм така че не ги пропускайте.

5.Концентрацията на парфюма

Трайността на парфюма зависи и от концентрацията на парфюмни масла. На първо място е чистият парфюм, следван от парфюмната вода и накрая тоалетната вода, която е с най-малка концентрация и интензитет на парфюмните масла.

6.Хидратацията на кожата

Ако имате суха кожа, парфюмът Ви никога няма да бъде толкова траен, колкото Ви се иска. Каква е причината? Върху суха кожа ароматът се изпарява в пъти по-бързо. Пробвайте да хидратирате кожата си с лосион без аромат или масло от жожоба преди да нанесете парфюм. Маслото от жожоба е много близко до натуралното омазняване на кожата, което го прави изключително благоприятно.

7.Начин на нанасяне

Търкате ли си китките след като нанесете парфюм по тях? Спрете да го правите! Това Ви действие изцяло разрушава структурата на парфюма и намалява неговата трайност. Можете съвсем леко да потупате китките една в друга, но никога не търкайте!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!