≡ Menu

9 употребявани коли, които да избягвате

Репутацията на дадена марка, често ни подвежда, че всичко произведено от нея и страхотно. Употребяваните коли се амортизират с годините на експлоатация и някои модели са скъпи за поддръжка.

2009 – 2011 Audi Q5 Audi Q5 е хит още от дебюта на модела през 2009. Този многофункционален кросоувър изглежда и се кара страхотно. Но проучвания сред шофьори притежаващи го, показват, че собствениците са имали проблеми с охладителната система на двигателя, мощността, аудио системата, скърцане и дрънчене на различни елементи, наред с по-дребни проблеми. Ако купите използвана Q5, помислете такава, която идва с гаранция.

2007 – 2010 BMW 330i / 335i BMW 3-та серия впечатлява. Това е златен стандарт за седани. Жалко за 330i и 335i моделите, които се оказаха толкова ненадеждни. При употребявани коли производство 2007 – 2010 сериозни проблеми засягат областите на горивната система, големи и малки компоненти на двигателя, сериозни проблеми по купето и аудио система. BMW 3-Series от 2012 г. е изцяло нов.

Chrysler Town & Country / Dodge Grand Caravan

Няма значение от годината на производство. Chrysler Town & Country и близнака му Dodge Grand Caravan ще донесат купища ядове на собственика си и то не само незначителни. Очаквайте повреди по трансмисията, компоненти на двигателя, окачване,повреди по спирачната система, електрическата система и горивната система.

2009 г. – 2010 г. Jaguar XF Секси, луксозен и спортен XF е огромно подобрение в сравнение с S-Type, който го замени през 2009 г., но предразположени към скъпи ремонти са трансмисията, задвижваща система и електрическата система.

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee е здрав и може да отиде практически навсякъде. В противоречие с тази на пръв поглед неразрушима картина е опит за провал – V6 и V8 моделите са ненадеждни, въпреки, че последните версии на V6 се справят по-добре. Проблемите засягат охладителната система, климатроника, задвижващи компоненти, спирачки, мощност, незначителни части на двигателя.

2002, 2006, 2007, 2009 Mercedes-Benz M-Class Изглежда нелепо, че високо класен, ценен, луксозен автомобил може да бъде ненадежден, но това със сигурност е случаят със кросоувъра на Mercedes. Моделите от 2006-та и 2007-ма са в изключително лошо състояние, според проучване проведено сред собственици. Трудна е продажбата на употребявана кола изгодно, особено ако купувача знае, че валят основни повреди на двигателя, неизправни електрически системи, трансмисията и множество други.

MINI Cooper S и Cooper Clubman S MINI Cooper S и малко по-големите Clubman S имат по-мощен двигател, отколкото техните базови версии. Повече енергия означава повече проблеми – очаквайте ги в двигателя, трансмисията, горивната система и части по купето, които скърцат и дрънчат.

2009 – 2010 Nissan 370Z Този спортен 2-местен автомобил за съжаление донесе множество проблеми, които не са съществували преди, особено във връзка с двигателя и трансмисията. Закупувайки тази кола употребявана очаквайте проблеми и с задвижващата система, окачването и спирачките също са податливи на повреди.

2006 Porsche 911 Porsche е многогодишен фаворит в проучвания за качество. Тези расови спортни автомобили са известни за това, че са едва ли не бронирани. Но не всички от тях. 2006 Porsche 911 изглежда е аномалия, с проблемни електрически и охладителни системи. Явно от Porsche бързо са отстранили недостатъците, т.к. моделите от 2007 и 2009 г. са надеждни – Porsche Boxster и Cayman.

Прочетете за 10-те най-добри употребявани коли за 2012-та!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!