≡ Menu

AdWords предприема гъвкаво броене на реализациите

От доста време се говори, че Google смята да промени начина, по който се броят реализациите в PPC рекламата. Тази новина е вече факт, затова трябва да се разгледат промените, които трябва да бъдат направени в Pay per click известията. Google AdWords официално обяви новостите, които трябва да бъдат очаквани. Целта е да се помогне на рекламодателите и специалистите, които се занимават с Pay per click, да следят реализациите, които постига текстът им. Говорим за страхотен начин да се вземе решение за това каква е най-добрата реклама по отношение на бизнес модела на компанията.

Много промени в реализациите

Освен че рекламодателите ще могат да следят честотата на кликванията, сега те ще могат да го правят и по избрани от тях критерии. Това ще им помогне да прецизират и ремаркетират своите PPC реклами. Анализът на потребителското поведение ще бъде много по-подробен и полезен.

Свободата е другото предимство на нововъведението в платформата. Всеки рекламодател е в състояние да избира критериите, според които да се подреждат реализациите. В случай, че имате каталог на сайта си, можете да видите колко потребители са го свалили. Едновременно с това можете да засечете и своите клиенти, който вече са направили покупка през сайта ви. Всеки работодател може да разбере кои са най-подходящите часове за реализации, както и какви са потребителите, които ги правят.

Проследяване на клиенти

В тези промени са направени някои много важни корекции, които служат на анализа на PPC рекламата. В случай, че някой потребител не разбира добре как работи сайта ви и свали каталога три пъти, това ще бъде преброено само като едно действие. Но, ако друг клиент кликне върху рекламата веднъж, а след това свали каталога и направи две покупки, всички тези действия ще бъдат надлежно отразени. Това е голямото предимство на платформата за PPC реклама. Това е безценен инструмент, когато става дума за проучване на пазара за нови продукти. Можете съвсем лесно и веднага да видите анализа, ако решите да пускате нов продукт или услуга.

Кръстосани показатели

В своя профил в AdWords бихте могли да изберете кои точно критерии да бъдат засегнати в анализите, които ще ви трябват по-късно (тук можете да прочетете още по темата:

В зависимост от своята сфера на дейност, можете да изберете някой специфичен критерий, който е основополагащ за вашия бизнес.

В платформата за PPC реклама на Google има вече две нови колони. Чрез тях съвсем лесно можете да изберете критерия, по който да се борят текущите реализации. Бихте могли да селектирате измежду one-per-click и many-per-click в двете колони. Това е невероятно гъвкав начин, по който да достигнете до информацията за вашите Pay per click известия в дълбочина.

Двете колони дават много повече видимост на резултатите, които носят вашите реклами. Можете съвсем лесно да видите каква е относителната стойност на всяко кликване, което получавате по време на кампанията. Няма значение дали искате да преброите реализациите – те просто ще бъдат пред очите ви. Това може да ви спести много време за ревизия на всяка кампания.

Платформата дава възможност да се съсредоточите върху други важни дейности, които засягат изграждането на PPC рекламата (за която е писано тук доста:). Това може да е писането на текст, заглавие или създаването на целеви страници, които да дадат възможност на бизнеса ви да изпревари конкуренцията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!