≡ Menu

Casio G-Shock G Mudmaster – часовник с високотехнологични характеристики

Най-новият високотехнологичен спортен часовник Casio с референтен (сериен) номер GWG-1000 е кръстен на капитан Джоузеф Гарсия, който е и рекламно лице на марката Casio. Моделът е един от най-сложните часовници, създадени от Касио до сега. Той е изключително защитен от вода, мръсотия и наслагвания по корпуса, удароустойчив е и притежава различни функции. Този часовник Casio е снабден с технологията Triple Sensor, която осигурява данни и информация на дисплея за надморска височина, атмосферно налягане, температура на околната среда (като това измерване трябва да се осъществява, когато часовникът е свален от китката), както и електронен компас за показване посоките на света.

Моделът Casio G-Shock G Mudmaster е кварцов часовник с двойно време (Dual Time). Освен кварцов механизъм на стрелки, моделът притежава и електронен дисплей. Часовникът е изключително точен, тъй като той получава радиосигнали от атомни часовници, с което коригира показваното време. Също така е снабден със соларна батерия, която се зарежда от слънчевата светлина и има доста дълъг период на работа. Моделът Casio се предлага на цена от 750 щатски долара или около 1200-1300 лева.

Капитан Джоузеф Гарсия се е утвърдил като една от най-известните фигури в специалните части. За тези, които не са запознати в тази област, тези специални части имат за цел справянето с различни граждански и затворнически бунтове, както и транспортирането на опасни затворници. В продължение на доста години, Джоузеф Гарсия е участвал в много високорискови ситуации. По време на кариерата си той е обучител и инструктор по тактики в Великобритания, Сингапур и Израел.

Именно капитан Гарсия са избрали от Casio за рекламно лице на тази серия издръжливи и сложни по функционалност ръчни часовници. Моделът е част от световноизвестната колекция Casio G-Shock, която е в състояние да отговори на строги правила по отношение на водоустойчивостта и удароустойчивостта при часовниците. Новост на този модел е специално проектираните бутони към корпуса, които предпазват механизма от проникване на прах и кал вътре, поради което би спрял да функционира.

Часовникът Casio G-Shock Master of G Mudmaster Joseph Garcia GWG-1000 е не само сложен като изпълнение часовник, но също така и пълен с различни съвременни функции. Едно от тези усложнения е неговата способност да приема радиосигнал от най-близкия атомен часовник (атомна кула). За България най-близкия такъв часовник е този в Германия. За едно денонощие часовникът Casio автоматично приема три пъти сигнал от сателита и коригира точното време. Отделно ползвателя на часовника може ръчно да поисква такъв сигнал по негово желание. Без този сигнал обикновено по модул и максимално отклонение за този модел производителите дават граници от 15 секунди на денонощие.

Следващата важна особеност на Casio е функцията Tough Solar, която позволява часовникът да се захранва от слънчевата светлина посредством соларен панел, вграден в циферблата на часовника. Батерията може да предоставя енергия в продължение на 6 месеца при нормално използване, а когато е в режим пестене на енергия, той може да продължи да работи в продължение на две години, без да се зарежда. На дисплея на Casio има и индикатор, който показва състоянието на батерията в реално време.

Моделът Casio G-Shock G Mudmaster има и второстепенни стандартни функции като останалите електронни спортни часовници. Това са стандартните световно време (29 часови зони, като може да се сменя лятно с зимно часово време и обратното), пет ежедневни аларми, като едната е със функция Snooze (дрямка), сигнал на всеки кръгъл час, електронен хронометър с точност 1/100 от секундата, 12 и 24-часов формат на часа и таймер за обратно отброяване на времето.

Четивността на модела Casio е много добра, с голям и изчистен дисплей. Стрелките са покрити с луминесцентно покритие, а електронният дисплеи притежава автоматично LED осветление за разчитане на данните през нощта.

Моделът като цяло е с доста големи размери на корпуса – диаметър 59 милиметра и дебелина от 18 милиметра. Часовникът не е подходящ за носене от хора със слаби ръце. Водоустойчивостта му е от 200 метра или 20 атмосфери.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!