≡ Menu

Chicco история на грижата за детето

Историята на Chicco започва в следвоенна Италия, град Комо през 1946 когато Pietro Catelli основава малка фирма за доставка на санитарни материали, с нищо не отличаващото се име Articoli Sanitari e Affini (съкратено Artisana) – санитарни артикули. Основния бизнес е разнасяне на различни стоки хигиенни стоки по аптеки и магазини. Всичко това се променя с раждането на сина на Pietro – Enrico през 1958 г, когото Pietro Catelli нарича на галено Кико (Chicco). Тогава Artisana регистрира търговската марка “Chicco”, и започва да представя своите виждания за детството и детските продукти. С познатото синьо лого се появява един нов детски свят – светът на Chicco. Този свят е изпълнен с весели и шарени мотиви, непрестанни нововъведения и грижа за детето от раждането му до неговото съзряване.

Компанията преминава през бурен растеж, новаторските си продукти, като се превръща в синоним на качество, доверие инадеждност. През 60 те години, компанията вече присъства на пазарите в Швейцария, Германия и Испания. Световния икономически растеж през този период, както и последвалия го бейбу-бум откриват пред Chicco един пазар с необятни възможности. Chicco e и единствената западна компания от бранша, която е допусната отвъд желязната завеса, като и до днес е първата асоциация с бебешки колички в много пост-комунистически страни.

През следващите години Chicco разширява асортимента си – появяват се бебешки дрехи и обувки, дрехи за бременни. Логото на Chicco стои върху над 400 играчки, които помагат на детето да се развива и да опознае света. През 90те години Chicco подсилват продуктовата си гама с бебешка козметика и козметика за майки, която бързо става популярна и обичана от родителите. Заради нарасналия асортимент, през 2004 година Chicco разработва нов стандарт на магазините си. Сега вече те са по-големи и обхващат всичко необходимо за бременността и майчинството. Компанията има над 500 магазина по целия свят, като 300 от тях са в Италия.

Продукцията на Chicco се продава в 130 страни, като достига до 300 милиона бебета.

Днешния гигант Chicco има 45 000 служители, още около 15 000 сътрудника и добре развита дилърска и партньорскамрежа в целия свят. Артикулите им се произвеждат в 16 собствени лаборатории и заводи и достигат до над 300 милиона деца в 130 страни. Chicco пуска над 10 милиона играчки годишно, а всяка година се появяват над 80 нови модела. Компанията е изключително силна в сегмента на бебешките колички, столчетата за кола и артикулите за хранене.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!