≡ Menu

Olympic Air обяви нови редовни полети до Тел Авив

Гръцката авиокомпания Olympic Air обяви стартирането на резервациите на самолетни билети за новия си маршрут Атина – Тел Авив – Атина, полетите по който ще зпочнат от 9 март тази година. Това се случва като част от продължаващото разширяване на покритието на авиокомпанията и подобряването на услугите, в отговор на пасажерските нужди. С добавянето на Израел към редовното си разписание, гръцкият превозвач засилва присъствието си в Близкия Изток и изпълнява плана си за развитие в източно-средиземноморския регион.

Новият маршрут е планиран за пътници с бизнес интереси в двете страни, докато среща нуждите и на ваканционните пътуващи. Компанията цели да поеме част от трафика, идващ от религиозния туризъм, който е немалка част от пътуванията към Израел, както и покачващият се поток на израелски туристи към Гърция. За пътуващите по направлението Тел Авив – Атина, Olympic Air предлага свързващи полети до дестинации на Балканите, Кипър, Холандия, континентална и островна Гърция. Връзката с полети към гръцките острови получава специално внимание, заради израелските туристи.

Самолетни билети за полети между двата града ще се продават за три полета седмично – в понеделник, петък и неделя, изпълнявани от самолети Airbus A320 и A319. През летния сезон ще се добавя по още един полет във всяка посока, който ще бъде изпълняван в четвъртък. Крайбрежния град Тел Авив е само на 1200 километра от Атина и играе важна роля в търговията и туризма в региона. Градът разполага с много музеи, археологически обекти, обекти от религиозно значение и туристически съоръжения.

Той е технологичен и образователен и културен център. Olympic Air е наследник на бившата национална авиокомпания Olympic Airlines и е най-голямата гръцка авиокомпания, според броя дестинации (втора по размер на флотилията след Aegean Airlines) изпълняваща полети между четиридесет дестинации в Египет, Израел и Европа. Приблизително половината от дестинациите на превозвача са вътрешни, покривайки цялата територия на страната. Флотилията на Olympic Air се състои от двадесет и четири самолета Airbus, ATR и Bombardier.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!