≡ Menu

PPC – Pay Per Click Реклама

Pay Per Click рекламата е наистина най-бързият начин да се появите на видно място в страниците с резултатите на водещите търсачки, като по този начин компанията ви може да постигне незабавен ефект от усилията вложени в маркетинга за търсачки (SEM).

Pay Per Click рекламата е най-популярното и мощно средство за реклама в Интернет, с което при правилен мениджмънт на кампания, може да докарате огромен трафик за вашия уеб сайт – без компромиси в бюджета си. PPC е чудесна стратегия за междинен трафик.

Pay Per Click е формат за онлайн реклама, който ви позволява си осигурите срещу заплащане, място на върха на страниците с резултатите показвани от търсачките в рамките – при това само за няколко минути. При тази форма на реклама вие избирате ключовите думи и фрази, които търсачката да свързва с вашия уеб сайт. Всеки път, когато потенциален клиент види вашата платена реклама и влезе във вашия сайт чрез вашата PPC кампания, то вие ще платите определена сума за клик. В зависимост от популярността на ключовите думи свързани със сайта ви, както и умението ви да менажирате рекламната кампания, сумата, която ще трябва да плащате е различна.

Някои от основните предимства на PPC:

  • Финансово планиране – с помощта на PPC кампания лесно ще можете да задавате дневния си бюджет за реклама онлайн.
  • Целеви кампания – PPC е добре планирана целева кампания. Тук имате контрол над избора на ключови думи. Имате възможност и да си гарантирате, че целева /често наричана таргетиран трафик/ аудитория идва директно към вашия сайт.
  • Гъвкавост на кампанията – PPC помага при акцентирането на търговска марка. Ако даден набор от ключови думи не работи за вас, винаги можете лесно да ги премахнете и да включите нови.

Тестване на потенциал – Ако сте пуснали на пазара определен продукт и искате да видите как ще се приема сред потребителите, можете да стартирате PPC кампания и да проверите какъв е броят на кликовете върху продукта или колко често посетителите на сайта ви ще предприемат offline действия, например закупуване или обаждане по телефона.

Можете да съвместите оптимизацията за търсачки (SEO) с PPC кампания. Така резултатите, които ще постигне бизнеса ви ще са още по-задоволителни.

От вас зависи, направете проучване, анализ и планиране. Започнете управление на изпълнението. Подгответе внимателно разположението на вашите оферти. Казано простичко, започнете обмислена PPC кампания, дайте на посетителите на вашия сайт точно това, от което се нуждаят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!