≡ Menu

Ryanair изплати компенсация от 479.49 евро

В началото на май известният със скандалите около него ирландски нискотарифен авиопревозвач Ryanair бе принуден да плати сумата от 479.49 евро за щети, нанесени на пасажер на компанията, на когото е било отказано да бъде качен на борда за полет от Барселона към Валядолид. Това се случило след като портмонето на пътника, в което той държал своята лична карта, било откраднато.

Въпреки че въпросният пасажер на име Антонио Р. от Барселона представил на служителите на ирландската авиокомпанията копие от полицейския доклад, направен след кражбата, както и фотокопие от своята лична карта и шофьорската си книжка, вместо документи за самоличност, той не бил допуснат да лети и в следствие на това му се наложило да пропътува съответния маршрут с кола, с всички допълнителни разходи и загубено време, които недопускането му в самолета му коствали.

Инцидентът е станал преди малко повече от година, на 6 април 2011 г. Портмонето на ищеца е било откраднато приблизително 2 часа и половина преди началото на полета. Той съобщил за кражбата в полицията, но макар да представил цялата документация, свързана с това, която му била дадена от полицията, както и други форми на идентификация, от Ryanair (самолетни билети Ryanair) отказали да му дадат бордна карта.

Вярвайки, че правата му са били нарушени, и след като не получил никакъв отговор на официалното писмо, което изпратил като оплакване към ирландския превозвач, Антонио Р. решил да сподели опита си от авиолинията с AESA, които отсъдили случая в негова полза, като наредили на авиокомпанията да му плати 250 евро като компенсация плюс цената на билета, заради „незаконното недопускане на пътник на борда“.

И въпреки че след това развитие на събитията Антонио Р. не получил никакъв отговор от Ryanair, пасажерът от Барселона решил да даде компанията на съд, където искането му вече достигнало сумата от 479.49 евро, в която влезли и времето и разходите, направени по време на пътуването с кола. След като искането минало през съда, от Ryanair изплатили сумата, която ощетеният пасажер поискал.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!