≡ Menu

SEO практиките: От тук накъде?

Добре, значи вече сте се регистрирали в Twitter, Facebook, LinkedIn, и GooglePlus и сте си създали готини профили и фирмени страници. Можете да ги посещавате и актуализирате често, да изпращате туитове, сменяте статуси и в общи линии да правите всичко по-продуктивно, както се очаква от допринасящ гражданин да направи за онлайн общността. А след това какво? Накъде да продължите в последствие? Време е да разширите своя обсег и да подобрите своето off-page SEO (б.а. SEO извън уебсайта).

Какво е Off-Page SEO?

Оптимизацията за търсачки може да бъде разделена на два отличителни типа: on-page и off-page (б.а. оптимизация на самия уебсайт и такава извън него, но насочена към него) Първият вид се занимава с оптимизирането на вътрешните връзки, придобиването на свежо и интересно съдържание за уеб страниците, подобряването на дизайна и структурата на самия сайт. А това какво се прави при втория вид оптимизация, е предмет на този материал. Обърнете внимание на някои от тези стратегии:

Социални отметки

Посетете някои от най-популярните сайтове за социални отметки като Digg, StumbleUpon, и Delicious и се възползвайте от тях. Направете усилие да покажете сдържаност в използването на таговете – винаги се уверявайте, че те са по темата. Тази стратегия е нож с две остриета, така че трябва да се действа внимателно по нея. Проблемът със социалното маркиране е, че много хора оспамват тези сайтове, а вие не искате да понесете вреди във връзка с наказания, свързани с това.

Потърсете общи интереси

Помислете за включване в социална мрежа, която е насочена към вашата професия или хоби. Например християнските пастори могат да се свързват помежду си чрез сайтове, представляващи общности от пастори.

Връзки в изобилие!

Има няколко начина, чрез които можете да използвате линкове, за да повишите видимостта на вашия сайт. Не забравяйте, че търсачките като Google проучват всички аспекти на тези връзки, както и начина, по който те са събрани и използвани, така че бъдете внимателни. Избягвайте black hat (б.а. „забранено“) SEO, за да не преминете към „тъмната страна“.

  • Cross – Linking

Тук говорим за линкове към вътрешните страници във вашия сайт. По този начин се увеличава вашата популярност на вътрешните връзки. Това е ефективен начин за печелене на Google Page Rank. Тук алгоритмите действително работят във ваша полза.

  • Link Baiting

Ако използвате съдържание от друг сайт на собствената си страница, не забравяйте да включите връзка към оригиналния сайт. В идеалния случай на тази практика оригиналният сайт ще отвърне със същото, с което повиши вашата собствена видимост. Едно предупреждение тук: можете да включите десетки връзки към други сайтове, но това не гарантира, че услугата ще бъде върната. Колкото по-добро е собственото ви съдържание, толкова е по-вероятно това ще се случи .

  • Размяна на линкове

Като регистрирате вашия сайт в група за такава размяна, ще поставите рекламен банер страницата си, който ще препраща към съответните сайтове на другите членове на групата, а те съответно ще направят същото с ваш рекламен банер.

Когато нещата станат трудни, да отидем на пазар

Ако предлагате реални стоки и имате сайт за електронна търговия, можете да изпратите вашите продукти на различни социални мрежи за пазаруване като Kaboodle, Buzz Shout, MSN Online Shopping или Yahoo Online Shopping. Това е един добър начин да брандирате още по-силно продуктите си, както и да ги рекламирате, а реално няма да ви струва нищо!

Усмивка за камерата

Помислете за качването на снимки на вашите продукти (или може би дори кадри, които издават информация „зад кулисите“ на вашия бизнес) в сайтове като Flickr или Photobucket. Нека хората да получат добра представа за това какво предлагате.

Докато със сигурност съществуват и още начини за правене на SEO извън уебсайта, списъка, който ви предоставихме, е добър пример, с който ще стартирате в правилната посока.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!