≡ Menu

Автомобили за скрап

Много често, по- добър и изгоден вариант е да продадем старата кола на фирми, които изкупуват автомобили за скрап, отколкото да плащаме скъпи ремонти, с надеждата, че старата ни кола ще заприлича на нова.

Понякога ни е трудно да се разделим с кола, която сме карали дълги години и навява хубави спомени, но понякога това е неизбежно. Няма нищо вечно и всяка вещ, с времето, губи своята стойност като дава фира или се амортизира. Същото се случва и с автомобилите, които в един момент се налага да ги предадем в пункт за изкупуване на стари коли. В България сме свикнали да си караме таратайките, докато не ни оставят някой ден на пътя.

Но това е напълно разбираемо, с нашия нисък стандарт на живот. Все гледаме да си купим някоя по- евина кола, която в същото време да прави малък разход на гориво. Затова и вносът на коли втора употреба от Чужбина, е изключително голям. Не малко са и авто къщите в страната, в които се продават автомобили втора ръка. А да не говорим за пазарите, които се организират, в определени дни от седмицата, в различните градове на страната.

Там, можем да намерим всякакви модели коли, с различна година на производство. Дори можем да се пазарим с търговците за намаляване на цената, ако продаваната кола има неизправности или друг вид забележки.

Коли за скрап в България има в изобилие. След като обираме таратайките от западните и южните страни, няма начин и автомобилите за скрап в страната ни да не са много. За изкупуване на стари коли, е необходимо да имате лична карта и талон на автомобила. Няма значение дали автомобилът е лек или тежкотоварен, защото фирмите за скрап осигуряват транспорт и за по- тежки машини. Предавайки старата си кола за скрап, ще получите добри пари и ще сте сигурни, че рециклирането на автомобилните части ще се извърши по законосъобразен и екологичен метод.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!