≡ Menu

Буфон – Юве ще се борят за спечелването на ШЛ

Легендарният страж на Ювентус Джанлуиджи Буфон твърди, че италианските шампиони ще се борят за трофея от Шампионска лига, след две години отсъствие от турнира.

34-годишният вратар на „старата госпожа” е уверен, че неговият тим ще се завърне сред елита в Европа, като направи всичко възможно за да грабне титлата от най-комерсиалният евро турнир. Много прогнози Шампионска лига съща са на страната на „бианко-нерите”.

Възпитаниците на Антонио Конте успяха да спечелят Скудетото без да допуснат нито една загуба, но бяха застигнати от лошата новина, че няма бъдат ръководени от техния мениджър в продължение на 10 месеца, заради участието му в скандала с фиксирани мачове „Scommessopoli”.

Независимо от тежката загуба, Буфон вярва, че тимът има силите и качествата да се бори във всички тунири през новия сезон. Той разкри пред репортерите в Италия:

„Когато играеш за отбор като Ювентус ти имаш амбициите и вдъхновението да опиташ да спечелиш всички възможни титли.”

Относно амбициите за спечелване на трофея от Шампионска лига, той допълни:

„Това е най-подходяшата награда за отбора, който през изминалия сезон постигна нещо невероятно. Нормално е феновете да мечтаят за подобни успехи, въпреки това играчите и хората от щаба оставаме здраво съпили на земята.”

„Сега е различно от предходната година, след като има повече позитивизъм и вяра на това място.”

Очкавайте още интересни футболни новини, прогнози и NBA новини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!