≡ Menu

Дизайн на рекламни материали

Дизайн на рекламни материали е дейност, която до голяма степен е свързана и последва дизайна на лого за една фирма. Доста често процеса по дизайна на рекламните материали и този на логото, което ще е част от визията им е комплексен и до голяма степен взаимосвързан. Рекламните материали несъмнено са важна част от имиджа на една компания и надали повечето утвърдени фирми в пазарната си ниша, биха си позволили лукса да пропуснат тази важна стъпка за представянето на бизнеса си. Разнообразието и видовете рекламни материали са много. Не е необходимо една компания да има множество рекламни пособия, но със сигурност е необходимо те да са с качествен дизайн и изработка!

Дизайн на рекламни материали изисква подготовка и обмисляне от страна на клиента и от рекламната агенция, с която той работи. На първия етап от дизайна е нужно да бъдат избрани най-подходящите, полезни и представителни материали, от които една фирма има нужда. Възможно е ако фирмата не е изяснила, какво точно и колко и е нужно, като представителни материали да получи адекватен съвет от професионалистите по дизайн и планиране в рекламната агенция. В общите разговори и разисквания се стига и до консенсуса, каква е целта на избраните рекламни материали, колко голям ще бъде обхвата им и най-вече колко голям е бюджета, който фирмата иска да отдели за целта. Определянето на тези фактори е много важно, за да може да се премине към фактическия дизайн на изделията.

След, като сме определили какви, колко и с какъв характер рекламни материали ще ни бъдат изработени, се преминава към фактическия дизайн на рекламни материали. Така наречения графичен дизайн в случая е съвкупност от различни елементи за визуализация на рекламните ни пособия. В процеса на работа се комбинират знанията и уменията на професионалния графичен дизайнер по избора на цвят, форма, размери и дори вида на хартията, ако ни се изработват брошури, тефтери, визитки или тефтери и флаери. Тънкостите при работния процес тук са много. Само един професионалист би изработил рекламните ви материали с точна типография, разположение на елементите, изработка на илюстрациите и логото, ако нямате такова и всичко това в подходящия формат и файл за последващият процес на печата. Добре е да се отбележи, че при този процес на дизайн на рекламни материали, трябва да бъдат разработени поне няколко варианта. Така най-ясно и точно ще се изчисти идеята на рекламните пособия и те ще достигнат, до когото трябва и както трябва. Тоест тяхната цел ще бъде максимално удовлетворително изпълнена за компанията поръчител на материалите.

С процеса по дизайна съвсем не е завършил цялостния процес по създаването на едни рекламни материали. Много ясно и точно трябва да се определят параметрите за печат, защото чрез тях визията от проектирания, от дизайнера файл се въплъщава на действителен носител, бил той хартия, пластмаса, керамика и други. Добре е да се има предвид, че количеството на материалите поръчани за изработка определя и процеса им на изработване, съответно и цената. Големите количества са по-изгодни и при тях качествените материали за изработката не са толкова оскъпени!

Дизайн на рекламни материали е необходимост, а не прищявка за един сериозен и развиващ се бизнес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!