≡ Menu

Директория за статии – движението и борбата със стреса

Често чуваме за многото предимства на физическите упражнения. Те влияят особено добре и за намаляване нивото на стреса, напомнят текстове от известната директория за статии. Но ако всеки знае, че спортът и движението са важни, защо тогава стресът и умората са толкова разпространени в съвременното общество? Отговорът е един. Ние знаем какво трябва да правим, но просто не го правим.

Експертите препоръчват физическите упражнения като един от най-добрите начини за управление на стреса. Тук напомнят, че така разтоварвате тялото и ума, изгаряте мазнините, подобрявате сърдечно- съдовата система, повишава се притока на кислород, намалява вероятността от заболявания, понижава се кръвното налягане и др.

Според текстове в сайт за статии, при стресови състояния, в организма ни протичат редица химични процеси. Някои действат като защитни механизми от претоварване. През праисторическата епоха например, пещерните обитатели са намалявали нивото на стреса си при атака на животно, тъй като това е средство за оцеляване. Днес едва ли ще ни се случи да се борим с мечка или тигър, затова пък има други методи за борба със стреса. Физическите упражнения облекчават безпокойството, депресията, гнева, напомнят от портал за статии. Доказано е, че намаляват гнева, разочарованието и враждебността. Можете да се отърсите от тези неприятни емоции като поиграете малко тенис, например или потичате в някой парк. Редовните упражнения дават възможност на тялото и мозъка да се преборят със стреса и да балансират състоянието си по-бързо.

Аеробните упражнения са чудесно лекарство срещу стреса за жени. Според текстове в известен сайт за публикации, те натоварват основните мускулни групи. Укрепват сърдечно-съдовата система чрез ускоряване на пулса, а увеличената дихателна честота носи повече кислород в тялото. За да се извлече ползата от аеробните упражнения, трябва да се практикуват поне 20 минути, между три и пет пъти седмично.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!