≡ Menu

Зоо портал – как да се грижите за зайчето?

Грижите за зайчето са лесни, ако преди да сте го взели, сте помислили за някои неща. За да прочетете повече за зайчетата и някои интересни факти за тях, влезте в известен зоопортал. С тази статия обръщам внимание на ценните грижи за малкото ви любимо зайче.

Това няма да ви бъде трудно, ако го отглеждате на закрито. Осигурете му клетка или друго подходящо малко пространство. Целта е да му помогнете да се запознае с новия си дом, мястото си за храна и вода. Обособете специално място за тоалетна. Ако го задържите на това място в продължение на около седмица, то ще се чувства удобно. След това може да го пуснете от клетката да се поразходи в стаята под зоркия ви поглед. То трябва да е в състояние да знае как да се върне в клетката, напомнят в известен портал за животни. След няколко седмици можете да го оставяте да се поразходи и в другите стаи. Така животното ще опознае пространството в дома ви и ще се научи да разпознава клетката си и тоалетната.

Ще трябва да поддържате съд с прясна вода и чиния, пълна с храна. Има специални шишета за вода, които са окачени с главата надолу и са много удобни за малкия ви домашен любимец. За храната се предлагат специални купи, които можете да пълните, без да е необходимо да отваряте клетката. Препоръчително е да давате на зайчето храна, която не съдържа соя, защото, когато се прекали с нея, възникват здравословни проблеми при животното.

Зайчетата са много социални животни. Първо трябва да ги пуснете да се поразходят из жилището ви, за да проучат териториите. Нека го правят в границите, които сте им задали и да разбират, че трябва да ви следват. И бъдете внимателни да не ги настъпите! Те са много крехки и нежни.

Повече информация за зайците ще намерите в известния зоо портал.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!