≡ Menu

Изработка на информативни сайтове

Както показва названието информативен сайт – това са сайтове за поднасяне на информация. Информация за Вас, Вашата дейност, услуги или продукти. Това е Вашето информативно представяне пред интернет обществото. Информацията само по себе си може да е скучна, недостъпна или трудно четима. Ето защо подготвяйки информацията си за Вашия сайт, на първо място трябва да се погрижите тя да е интересна, лесно четима и най-вече разбираема от посетителите на сайта. Главната цел на посетителите на сайта ви е информацията.Добре подбраната и структурирана информация, завладяваща и интригуваща като четим текст, поднесена с добра визия на сайта ще накара четящия човек да остане с впечатление че е попаднал точно на сайта от който има нужда. Обобщено правилната информация е ключа към успеха на сайта ви. И това е вашата първа и главна цел – съдържателност. Паралелно с подбиране на нужната ви информация за изграждане на информативен уеб сайт сте длъжни да се съобразите и с предназначението на вашия сайт – цел и и език. Това означава да се насочите правилно и с подходящите думи към аудиторията на Вашия уеб сайт. Така че всичко написано от Вас да е като стрела, прицелваща десятката. С максимално кратки думи да завладеете посетителите и да ги приканите да прегледат и останалите вътрешни страници на Вашия уеб сайт.

Твърде често за да се прикове вниманието на посетителя на сайта се използват зрителни и звукови ефекти за сайт. Но за да се постигне тази цел е нужно пестеливото им използване. Всяко пренасищане или злоупотреба с ефекти за сайт ще разсее посетителя от подготвената за него важна информация в сайта. Съблюдавайте това правило много строго, защото вместо да изпъкне вашата важна информация в изработката на сайт, може да я умаловажите и посетителя да я изпусне в преглеждането на сайта.

Самата изработка на информативен тип сайт може да бъде изградена чрез различни системи за изграждане на уеб сайт. Системата за изработване на сайтове се нарича CMS система и представлява набор от файлове и/или бази данни с помощта на които може да изграждане и редактирате съдържанието на Вашия сайт. Всяка една CMS система има свои предимства и недостатъци, но за един информативен уеб сайт почти всички ще се справят добре. Цената за изработвена на уеб сайт зависи технологично колко време и нужно за да се направи самия сайт. При някои системи времето е минимално, но за сметка на възможностите на изградения сайт, при други системи нужното време е по-вече, но пък изградения сайт има допълнителни екстри и възможности. Затова преди да пристъпите към избор на пакет за изработка на сайт е нужно да се запознаете с характеристиките на пакета.

Изработка на безплатен сайт

Изработка на безплатен сайт може да получите при поръчка на домейн и хостинг. Това процес на инсталиране на малка CMS система за изграждане на информативен уеб сайт с неограничен брой вътрешни страници. Това се осъществява с помощта на админ система. С този пакет сайт ще получите максимална лесното за обработка и представяне на информация във вашите интернет страници. Изключително интуитивна и лесна за ползване админ система. На разположение имате редактор на текстове и малка система за представяне на снимки – тип галерия. В изработката на безплатен тип сайт е включена и форма за запитване. Нужното време за инсталация и настройка на системата е минимално, откъдето идва и възможността всеки клиент поръчал домейн и хостинг да получи Безплатен пакет сайт без допълнителни средства и заплащане. Възможностите на безплатен тип сайт са ограничени, но и напълно достатъчни за изграждане на информативен уеб сайт. Това е най-минималната и съответно най-евтината изработка на уеб сайт.

Изработка на сайт с пакет Мини

Динамичен уеб сайт с пакет Мини включва в себе си инсталация и настройка на CMS за сайт и прилежащата му база данни. Както показва името на пакета – това е минималната конструкция на динамичния уеб сайт, обвързана с база данни. На разположение са допълнителни модули от системата – модул за търсене, форма за контакти с допълнителни полета, възможност за потребителски акаунти в сайта, банери и структуриране на поднесената информация в категории и подкатегории. Това е всъщност основната разлика с пакет Безплатен. При пакет Мини имате възможност да подредите и категоризирате вашата информация. Изработката на този пакет за сайт се препоръчва на лица /фирми/ които имат голямо съдържание за своя сайт и е нужно то да бъде представено подредено в категории.

Изработка на сайт с пакет Класик

Изработката на пакет Класик е с най-дълго време, но функционалността на този пакет е най-богата и най-пълна с възможности. Изработване на класически сайт е изработка на информативен уеб сайт, включващ в себе си богата админ система, допълнителни модули на системата, както и възможността за поднасяне на информация само за регистрирани потребители. Допълнителните модули в пакет Класик са: система за потребители, модули за търсене по критерии, банер система, модули за новини и въпроси, форма за контакт, както и категориално представяне на информацията във Вашия уеб сайт. В пакета сайт има възможност за въвеждане на мета данни за всяка индивидуална страница в сайта, което би ви дало възможност за добра класация в Гугъл и други търсещи машини. При изграждане на сайта може да се предвиди отделно показване на различни панели за различните страници. Това спомага да се насочи посетителя на сайта към последваща информация. Какво означава това? Това означава че когато посетителя на сайта избере даден раздел или категория, на екран му се визуализира допълнителен панел с наличните страници само на тази категория. Когато избере друга категория се показва на екран друг панел с връзки към страниците на съответстващата категория. Така посетителя се приканва да разгледа и прочете останалите страници на избраната категория от него. Ето затова изработка на пакет Класик се препоръчва за сайт с много информация и вътрешни подстраници.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!