≡ Menu

Интериорни врати – инструкции за монтаж

Етапи за монтаж на врата

1.    Касата на вратата – сглобяване
2.    Подготвяне на крилото
3.    Поставяне на касата в строителен отвор
4.    Нивелиране на касата
5.    Слагане на Полиуретанова Пяна
6.    Поставяне на декоративни первази
7.    Завършване на монтаж

Подготовката за монтаж на интериорната врата

Подгответе  работното си място или най-добре маса, частите на вратата и необходимите инструменти и по-точно: метър, ролетка, малък нивелир, голям нивелир, макетно ножче, моливче, кърпа, шкурка, отвертка, гаечен ключ със съответният номер, чукче, ръчен трион, ръчен електрически циркуляр с маса, ръчен циркуляр c водач, акумулаторен гайковерт  с накрайници, удължител и адаптер, лентов шлайф, зеге, лепило, туба с полиуретанова пяна, туба със силиконова паста, разредител за полиуретановата пяна, клинове за касата на вратата, носач за напречните фиксатори.

Тъй като сме описали само една малка част от целия монтаж на интериорна врата, можете  да добиете пълна представа, гледайки видео по темата.

Проверката на строителния отвор

За да проверите правилно дали стената е равна и под перпендикулярен ъгъл използвайте дългият нивелир, а късият – за да проверите дали подът е подравнен. Премерете дебелината на стената, ширината и височината на строителният отвор. В случай, че в ширина е близо до нужният минимум, трябва да се къртят отвори в стената където е необходимо най-често е на мястото където са пантите за да  могат хубаво да се приберат обратно пантите в стената.

Подготовката на компонентите на вратата

Направете проверка в планът на сградата, къде точно ще се позиционира вратата (и в коя посока ще се отваря). Положете страницата на касата на мястото където е строителния отвор за нея. Долепете я плътно до стената и ползвайте нивелир за да сте подсигурени, че е оставена под перпендикулярен ъгъл. Огледайте дали долните ръбове се допират до подовата настилка. В случай, че не приляга плътно (би могло подът да е неравен), очертайте линия c молив по продължението на страницата на касата. Ползвайте ръчен трион, електрическо ренде или ако имате ръчен лентов шлайф ще е най- добре за да напаснете страницата плътно към пода. Проверете дали не сте увредили повърхността на касата. При случай, в който стената е по-тънка от 5мм, ще бъде необходимо касата да се отреже.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!