≡ Menu

Какви възможности ни предлага съвременната маша за коса

Лесно или трудно можем да изберем своя уред?

Къдренето на косата с помощта на маша в последните 1-2 години е много по-лесно, отколкото е било само преди около десет години. Днес имаме възможност да изберем големината и формата на къдриците и то, като съобразим степента на топлинно въздействие, според индивидуалните особености и структурата на собствената си коса. Казано по-просто: съвременната маша за коса не е един унифициран електрически уред, а средство за оформяне на косата, подходящо конкретно за нас.

Съвременната маша за коса се предлага в огромно разнообразие от форми, принцип на работа и покрития, което до някаква степен би могло да ни затрудни, но от друга страна ни дава възможност да изберем най-подходящия за нашата коса уред. Къдриците биват различни, като форма и големина, следователно, не всяка жена иска това, което останалите желаят. Благодарение на различните модели, вече можем да изберем машата, която ще ни позволи да си направим малки, спираловидни къдрици или по-едри вълни и букли.

Освен, като форма, модерната маша варира и като методи на работа. По-скъпите и качествени модели ни дават възможност да изберем между няколко работни режима. Най-често степента на нагряване е това, което можем да контролираме, а то е едно от най-важните неща при топлинно обработване на косата. Защо това е толкова важно? Защото всяка коса е различна и не би трябвало да се третира еднакво.

Изборът на температурен режим дава възможност с един уред да се къдри както тънка и слаба коса, така и по-плътна и трудна за обработка. Този опция е необходима не само при професионалните уреди, но и при тези, използвани в домашни условия.

Така например ако Вашата маша работи единствено при степен на нагряване 300-400 градуса, а косата Ви е тънка и третирана с бои и други химикали, тя ще се увреди още повече под въздействие на силното нагряване и обратно – маша с максимална температура 200 градуса няма да успее да накъдри качествено и дълготрайно косата Ви, ако тя е плътна и трудна за оформяне.

Покритието на нагряващата се част на машата за коса е другата индивидуална особеност на моделите. Избирайки своя уред за къдрене, не можете да пренебрегнете материалът, използван за покритие. Машите, както повечето електрически уреди се делят на класове, в зависимост, именно от своето покритие, като най-ниският клас са хромираните маши, а най-високият – керамичните модели. По средата са тези с турмалиново или титаниево покритие и ако искате напълно безопасен и качествен уред е добре да се спрете на маша от по-висок клас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!