≡ Menu

Какви са ползите от Рейки?

Това е лечебен процес, който работи чрез предаване на енергия в тялото чрез ръцете на практикуващия. Въпреки, че по-често се свързва с емоционалното и психическо изцеление, отколкото с физическите заболявания . В общия ред на мисли, тези техники помагат за лекуване на физически заболявания и на проблеми на емоционално ниво.

Рейки е вековна традиция сред азиатските общности за изцеление на различни заболявания и предотвратяване на по-нататъшни такива. Според тази статия: на, д- р Микао Усуи развива Рейки по време на 21 – дневен пост и усамотена медитация в една от свещените планини в Япония.

Рейки е вид холистична терапия, която се основава на различни точки на тялото подобно на акупунктурата. Базира се на естествените енергийни полета в организма.Докато рефлексологията работи чрез масажиране или лек натиск върху различните енергийни точки, а акупунктурата включва убождане в определени зони, при Рейки не е задължително практикуващия да докосва пациента.

Практикуването на Рейки не изисква специални умения или обучение с години. Можете да се научите да прилагате методите върху себе си, семейството си, приятелите, животните или растенията. Някои хора дори използват Рейки върху уредите. Всичко в този свят функционира благодарение на някаква енергия. Лечебният процес използва именно нея, за да бъде полезен на практикуващите.

Всеки един човек може да насочва специфична лечебна енергия, без дори да подозира за това си умение. В един момент се появява възможност, в която то може да се прояви. Рейки може да помогне за облекчаване на страданията, свързани с болки и заболявания, независимо дали са на физическо, духовно или емоционално ниво. Заболяването възниква, когато душата, умът или тялото по някакъв начин стават неустойчиви. Физическите и емоционални проблеми произтичат от нарушения в енергията и балансът може да бъде възвърнат само чрез хармонизиране. Рейки се смята за един от най-ефективните начини за възвръщане на баланса. Рейки освобождава блокираната енергия от тялото и ума, насърчава към релаксация и намалява стреса. Това е средство за възвръщането на положителната енергия, което подобрява нашата цялост.

Практикуването на Рейки увеличава притока на енергия и вливането й във физическото тяло. Тя от своя страна балансира там, където е необходимо. Рейки освобождава от емоционални блокажи и травми. Някои учени и медици не са много склонни да приемат идеята за лечебните практики на енергийно ниво. Въпреки това, проучвания в областта сочат значително подобряване на здравето след енергийно лечение под различни форми. Снимки на аурата свидетелстват за големи промени преди и след лечението с Рейки.

Това, разбира се, не е гаранция, че всеки ще бъде напълно излекуван от дадена болест. Рейки не бива да се използва като заместител на основното медицинско лечение, особено, ако страдате от сериозно и тежко заболяване. Рейки по-скоро засилва ефекта на това лечение, като стимулира естествената способност на организма да се самоизлекува. Установено е, че така пациентите се възстановяват много по-бързо.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!