≡ Menu

Какво е красотата?

Красотата за всеки човек е различна, защото всички ние хората сме различни. С различни интереси свързани към вид музика, различие на спорт, различен начин на обличане и различен вкус за храна. Не може да се посочи точен идеал за това какво е красотата. Всеки човек си има собствена представа за идеалната половинка и още когато видиш някой можеш да кажеш „Да, ето това е КРАСОТА“, а някой до теб да отвърне точно обратното, защото имате различни идеали за красиво. Красотата първо се вижда с очите, наслаждаваме се с ума и я чувстваме със сърцето. Красотата и идеала за красиво за повечето се припокрива и това е факт. Много хора харесват футбол или тенис, Риана или Мерлин Монро, Брат Пит или Джъстин Бибър. Красотата не може да се открие само у хората. Красотата е навсякъде около нас природата, животните, архитектурата, изкуството, спорта, колата, музиката.

Всеки преоткрива красотата навсякъде и във всичко. Но красотата се изменя с времето както и хората. Което е нормално, защото постоянно се променят нещата или има нещо ново и по-добро.

Питате ли се защо вече не ви харесва статуетката до телевизора. А преди сте я намирали за невероятна, дори може би и за идеална, а сега искате да я смените с тази новата от магазина която сте си харесали от последното пазаруване. Да това е нещо нормално, защото се променяте, светът покрай вас се променя и вкусът ви за някои неща се променя. Дори с модата се изменя идеала на всеки.

В Древен Египет идеалът за красота за жена е красиво лице, стройна фигура, отделят специално внимание за дрехите, прическата и аксесоарите, а фокусът е на очите с дебела и черна очна линия. Точно както Клеопатра.

В Древна Гърция идеала за красота е обожествен.

По време на Възраждането красотата се е разбирала с бледо лице и червени устни, голямо чело и дълга, изваяна шия.

През 20-ти век жените стават самоуверени, независими, амбициозни. Тук красотата е свързана с слънчев загар на лицето и идва модата на късите коси и на късите рокли. Както Мерлин Монро.

А в днешно време идеала за женска красота се дефинира като 90/60/90 165см. 55 кг. През 21-ви век красотата пряко се свързва с натуралността, жената трябва да излъчва здраве, сила, женственост и ум едновременно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!