≡ Menu

Какво търсим в един семеен автомобил?

Как да изберем най-добрият автомобил за семейството? Като отчетем разумно потребностите, които той трябва удовлетвори.

Изборът на семеен автомобил е нелека задача, тъй като потребностите на семействата са различни. Затова най-добрият подход изисква да сравнявате различните модели и да откриете тези характеристики, които отговорят най-пълно на финансовите ви възможности и семейните потребности. А последните са най-разнообразни и дори противоречиви. Например, градските жители се нуждаят от кола, която е компактна – т.е. удобна за паркиране, и която е обемна – т.е. може да помести в себе си цялото семейство. Освен това важна техническа характеристика е проходимостта (за да може да се използва за пътувания и излети).

Направихме избор на няколко автомобила, подходящи за семейства, взимайки под внимание надеждността, комфорта, вместимостта, безопасността, допълнителните функции и стойността на автомобила.

В последно време Chevrolet променя до известна степен представата за семеен автомобил. Естествено, той трябва да е снабден с вътрешен простор, достатъчно въздушни възглавници, стабилен ISOFIX за детски седалки и допълнителни седалки. Новият Chevrolet Captiva, например, предлага допълнение към всичко казано дотук – изходи за iPod/MP3 и AUX-IN, по-голям диапазон за регулиране на предните седалки и климатик, който позволява да се чувствате комфортно, независимо от случващото се на задната седалка. А за да наблюдавате какво се случва там, разполагате с допълнително салонно огледало в модела Orlando.

Когато гледаме технически характеристики на автомобили за семейната кола трябва да обърнем внимание на багажникът. Новият четиривратен Aveo за градска среда е снабден с огромен багажник – повече от 500 литра. Дизайнът на автомобила е динамичен и привлича погледа с уникалната аудиосистема радио/CD с интерфейс AUX-IN.

Елегантният и спортен седан Cruze пък е оборудван с 6 обезопасителни възглавници, ABS, ESC, TCS. Според рейтинга на NCAP, получава 5 звезди за безопасност.

Ако семейството ви е от по-големите. Тогава не е зле да се замислите за 7-местните автомобили. Такъв модел е Orlando. Представлява универсален кросоувър със съвременен и атрактивен външен вид. Разполага с 3 реда седалки. Багажникът е 900 литра.

Друг автомобил с изразителна външност е Chevrolet Malibu. Удобен, добре осветен и създаден специално за семейства. Истинско удоволствие е да се управлява такава кола. Оборудвана е със система за безключов достъп и запалване на двигателя. Седалките са широки – това ги прави удобни при продължително пътуване. Салонът е просторен и ненатрапчив.

{ 2 comments… add one }
  • Петър 13 May 2016, 08:34

    Да мястото е на първо място но и поддръжка на автомобила трябва да е лесна.

  • Иван 13 May 2016, 08:35

    Предимно търся място за багаж.

Leave a Comment

error: Content is protected !!