≡ Menu

Как да изберем подходящото обзавеждане за баня?

През последните години на пазара за мебели в България има все по-голямо разнообразие от продукти предназначени за обзавеждане за баня. На пръв поглед двете думи “обзавеждане” и “баня” са пълни противоположности или поне така беше до скоро, когато мебелите за баня се ограничаваха до избора на подходящо шкафче. В последните години, обаче обзавеждането за баня става все по-разнообразно.

Когато става въпрос за мебели за баня се има в предвид не смесителите или плочките за баня, а именно мебелната част от помещението. В тази статия става въпрос именно за мебелите за баня, а за останалите допълващи елементи в мокрото помещение.

Основно мебелите за баня за два вида. Първият изработен от дърво, а втория от PVC.

Към мебелите изработени от дърво се прибавят и тези изработени от следните видове материали- естествено дърво, ХДФ, МДФ и ПДЧ.

Интересна подробност е, че мебелите за баня изработени от PVC са изцяло български патент,ако например желаете да си купите PVC мебели за баня от Германия или Испания ще останете разочаровани, че такива почти не се предлагат. Или иначе казано, обзавеждане за баня от пластмаса е изключително рядко срещано в други страни по света.

За разлика от Западна Европа обаче в България ще откриете много повече

PVC шкафчета от каквито и да било други видове такива. Най-вероятно тенденцията е предизвикана от лошите строителни изпълнения на повечето бани или от чисто икономически причини- PVC материалът е осезаемо по-евтин от естественото дърво, например. Освен от икономически съображения PVC материалът е предпочитан и в сгради в лоша или почти никаква вентилация в мокрите помещения, каквито са повечето панелни блокове у нас. Именно страхът от подгизнал, мокър и подул се от влажност шкаф е водещ за повечето потребите да се спрат именно на PVC като подходящо решение. PVC също така е изключително лесен за поддръжка и почистване, което го прави още по-атрактивен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!