≡ Menu

Как да направим сами бебешки дрешки

Да бъдеш майка включва толкова много прекрасни моменти. Иска ви се да купите или направите сами най-хубавите играчки, дрешки и аксесоари за вашето бебе. Да направите сами бебешки дрешки може да ви повлияе благотворно по много начини.

Всеки детски магазин в МОЛ-а и онлайн детски магазин предлага огромно разнообразие от готови комплекти за малчугани. Те са пъстроцветни и украсени така, че да се харесват на всички. Въпреки това, може да почувствате в себе си желание да изработвате сами дрешките на бебето си.

Ръчно изработените дрешки изглеждат добре и могат да се превърнат в чудесни подаръци за другите майки. Подобни комплекти ще бъдат хита на всяко бебешко парти. Те изразяват специално отношение и любов към бъдещата майка и нейното неродено дете.

Защо да правим дрешките на бебето си сами?

Да изработите сами бебешките дрешки може да бъде много натоварващо, особено ако никога преди не сте шили. Но работата има достатъчно предимства, за да ви донесе удовлетворение и да си струва усилията.

Ръчно изработените бебешки комплекти ще бъдат уникални и ще отговарят на всичките ви изисквания. Повечето майки намират доста дефекти и недостатъци в готовите, купени от магазина в МОЛ-а или детски онлайн магазин дрешки. Когато ги правите сами, те ще бъдат перфектни до последния детайл.

Друго предимство е, че ще можете да изберете сами най-подходящите материи и най-безопасните модели облекло. Сигурността и комфорта на бебето са пръв приоритет на всяка отговорна майка. Ръчно изработените бебешки дрешки ви дават идеалната възможност да се погрижите за това.

Вземането на мерки

Да, да ушием бебешките дрешки у дома звучи чудесно. Но може да ви се стори трудно да започнете. Отпуснете се и се забавлявайте, докато работите. Когато свикнете с процеса на работата, ще се почувствате по-уверени да експериментирате и да правите по-сложни модели.

Важно е да се научите правилно да вземате мерките. Бебешките дрешки трябва да пасват идеално. Твърде тесните дрешки ще накарат бебето да се чувства некомфортно. Твърде широките дрехи може да се изхлузват и по този начин да застрашат безопасността му.

Не се паникьосвайте, ако допуснете грешка. Винаги могат да се направят корекции във вече създадената дреха. С времето ще ставате все по-добри и скоро ще започнете да вземате мерките съвсем точно. Ако купувате готови кройки, прегледайте таблицата с размерите много внимателно.

Да изберем подходящите плат и кройка.

Придържайте се към естествените материи, за да осигурите максимален комфорт на бебето. Изкуствените нишки могат да предизвикат обриви, алергии и неприятни усещания у детето.

Най-подходящата материя за изработката на бебешки дрехи е памукът. Той попива потта и позволява на кожата да „диша”.

Зимните дрешки трябва да бъдат изработени от мека и топла материя. Вълната е идеалния вариант от гледна точка на запазването на телесната температура, но тя може да предизвика у бебето усещане за сърбеж и дискомфорт.

Плетенето на бебешки пуловерчета и други зимни дрешки може да бъде много забавно. Избирайте пухкави и меки прежди и декорации.

Създаването на моделите зависи изцяло от вас. Изберете такива, които отговарят на вашето усещане за мода и стил. За лятото избирайте светли, пастелни цветове. Черното не е добър избор, тъй като поглъща светлината и по този начин повишава усещането за горещина у бебето.

Винаги помнете, че удобството и практичността са най-важното при изработването на бебешки дрешки. Направените с въображение и богато украсени тоалети ще бъдат по-подходящи едва когато малкото поотрасне. Разбира се, че можете да украсявате и бебешките дрешки, но не прекалявайте.

Ръчно изработените бебешки дрешки са чудесен начин вашето дете да получи съвършеното, най-подходящо за нуждите му облекло, а също и отличен подарък за бебешко парти. Ако все пак предпочитате на закупите бебешки дрешки, ни посетете.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!