≡ Menu

Как да почистите естествено вашето дебело черво?

Чувство за подуване или запек почти винаги е свързано със състоянието на дебелото черво. Вашето дебело черво е един от основните органи, които участват в премахването на отпадъците и токсините от тялото.

За съжаление дебелото черво може доста лесно да се затлачи с допълнителни отпадъци, което води не само до дискомфорт, но създава и хаос във вашето тяло. Има начини, чрез които лесно и естествено може да почистите този толкова важен орган. Достатъчно е да отворите хладилника си, за да откриете някои от тях. Ето няколко лесни и естествени методи, които ще ви помогнат да направите пълно почистване тялото си по най-добрия начин.

Първата стъпка е да увеличите приема на вода. Колкото по-добре сте хидратирани, толкова по-лесно ще изкарате всичко ненужно от вашето тяло. Старайте се на ден да изпивате поне 2 литра вода, отделно от другите течности. 60 процента от хората в България не пият достатъчно вода, а от рак на дебелото черво умират толкова хора, колкото дори не може да си представите. Това заболяване е под номер две, когато става въпрос за болести с най-висока смъртност.

Следващата стъпка е да увеличите приема на фибри. Може да ръсите върху храната фибри на прах, може да пиете джинджифилова вода, която също е богата на фибри, а може да направите приема на плодовете и зеленчуците, които са богати на фибри задължителен.

Използвайте една много лесна и полезна схема, чрез която не само ще прочистите дебелото черво и другите важни органи, като черния дроб и жлъчката, но и ще разберете как да се отървете от излишните килограми.

Ще са си необходими 4 седмици. През първата приемайте само богати на фибри храни, през втората се старайте да изчистите менюто си от рафинирани храни с високо съдържание на захар и сол. Третата седмица хапвайте само печено или варено месо със зеленчуци и четвъртата седмица изберете общо меню плюс 3 напълно разтоварващи дни, а през последните седем дни минете на строга веганска диета.

Сега, след като сте премахнали лошите неща от тялото си, благодарение на четирите разтоварващи седмици, помислете за това как да хапвате здравословно. Най-лесният и сигурен начин е да направите консултация с диетолог, който ще се съобрази със здравословното състояние и възможностите ви.

Запомнете: истинското прочистване на дебелото се случва, когато успеете да изкарате поне три дни само на сок от плодове и зеленчуци и чай. След тези три дни бавно се захранвайте със зеленчуци. Най-добри са зеленолистните, които може да направите на супа или пюре. Постепенно добавяйте и други храни като постно пилешко месо и картофи.

Накрая е време да осъзнаете, че всякакви диети, режими и прочиствания са безсмислени, ако не промените начина си на живот.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!