≡ Menu

Как да се преборим с косопада

Косопадът е нещо наистина много неприятно. Подобно на животинската козина, човешката коса също се подменя периодично. Тези периоди обикновено са свързани с годишните времена. Моментите, когато косопадът при хората е най-активен са през есента и пролетта. Разбира се при всеки човек е индивидуално. При някои хора е едва доловимо падане на няколко косъма на ден, при други обаче е чувствително и дори забележимо. Косопадът може да се дължи и на причини различни от сезоните, но тогава става въпрос за медицински проблем, за който трябва да се потърси помощ от специалист, който да назначи лечение. Ако косопадът е свързан с пролетен или есенен сезон, причини за притеснение нямаме. Полагайки малко повече грижи за косата можем да се справим с това неприятно явление и да се радваме на здрава и красива коса. Наш личен избор е дали в тези периоди ще се доверим на природни средства, включващи билки и отвари, или ще заложим на качествена специализирана козметика, която да се бори с проблема. Тук ще Ви запознаем с няколко начина – както природни, така и козметични, чрез които да се отървете от досадния косопад.

На първо място тук ще сложим продукти от две марки, които са специализирани в разработването на козметични продукти за коса. Първата от тях е Alpecin. Марката е създадена през далечната 1930 година. Тя създава революционни продукти в грижата за коса. Alpecin главно е марка, специализирана в създаването на продукти, които да се борят с проблемите на косата като косопад и пърхот. Дори името на марката подсказва за това. То произлиза от латинската дума „алопеция“, която в превод означава загуба на коса. Козметичната марка разполага с лаборатории и заводи, който внимателно разработват качествени терапевтични средства, който да помагат на хората в борбата с неприятните проблеми свързани с косата.

Друга марка, изключително популярна сред потребителите, е Kerastase. Това е луксозна френска марка, създаваща специално продукти за грижа за косата и кожата на главата. Компанията е доста по млада – създадена през 1964 година, но повече от 40 години тя е иноватор в производството на професионални продукти. В продуктовата линия на Kerastase можете да намерите продукти, които ще бъдат Ваш верен помощник в борбата с косопада.

Продуктите и на двете козметични марки можете да намерите в сайта за оригинални парфюми и козметика от нас. Разнообразието от качествена козметика и парфюми онлайн е изключително голямо.

Методи за борба с косопада са познати и в народната медицина. Сред най-популярните са методите за лечение с натурални масла. Като най-ефективни се използват кокосовото, рапичното, бадемово, розовото, лавандуловото и сусамово масло. Тук неприятен ефект може да се наблюдава върху коси, които са склонни към омазняване. Маслата в този случай допълнително утежняват косата. Естествените сокове също са добро решение. Известни като лекове против косопад са пресните сокове от чесън, лук, лимон и грозде, които имат заздравително действие за косъма. Пресните сокове се втриват в кожата на главата. Неприятната миризма обаче, която част от тях оставят, може да бъде много отблъскваща. Затова не Ви препоръчвам да използвате поне сокове от лук и чесън, ако не търсите ефект от техните аромати. Вместо сокове можете да използвате отвари от билки, които да помогнат на скалпа да се пребори с проблема. Разбира се, че всички тези билкови лекове, а дори и третирането с козметични продукти, трябва да е в комбинация с масажи на скалпа на главата, които да стимулират кръвообращението в тази област като по този начин ще се намали косопада.

Ако страдате от обилен косопад, не губете време, а веднага се заемете да подпомогнете организма си да се справи с проблема. Важно в тези случаи е тялото ни да получи необходимата грижа само да се пребори с явлението. В противен случай рискуваме косопада да се превърне в хроничен и далеч по-трудно решим проблем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!