≡ Menu

Как да си изберем пижама?

Отдавана отмина времето, когато жените ползваха само класическите нощници и пижами. Днес дизайнерите предлагат многообразни модели, красиви и комфортни спални дрехи изработени от разнообразни, качествени материали.

Как да си изберете пижама, ако трябва да си купувате нова?

Главното е пижамата да ви харесва, да е качествена и да я ползвате по-дълго време.

Първото, на което се обръща внимание, е модела на пижамата. За топлото време подхождат потници с бикини или шорти, ефирни нощници. В хладните нощи пък пижамите от трикотаж с дълго или ¾ долнище, с дълги ръкави, ще осигуряват уют на тялото. А за зимата – топлите ватирани пижами.

Ако сте почитателки на коприната – изберете си такъв модел, но внимавайте за процента на изкуствените влакна в тъканта. Синтетичната коприна, макар да изглежда красиво, се наелектризира, прилепва към тялото, има лоша хигроскопичност. Много некомфортни за сън са и комплектите от найлон.

Предлага се и нощно бельо от памук, лен, сатен, кадифе или крепон с различни елегантни или секси решения.

Избирайки разцветката на пижамата, се спрете на цвят, който няма да ви омръзне след няколко дена. Най-уместни са класическите по – светли нюанси. По-слабите жени могат да изберат спални дрехи в нежни тонове с малки цветчета или фигури. По-пищните дами е добре да изберат едноцветни пижами или такива с вертикални линии.

За да не сбъркате в избора си – купувайте пижами от специализираните магазини. Не е задължително спалното бельо да е скъпо. Качествените дрехи за сън са с различни цени. Добре е да се премери пижамата, за да се подбере правилния размер. Не забравяйте, че памучните модели след пране ще се свият макар и малко.

Внимателно трябва да се разгледа и тъканта, от която е изработено изделието. Тя трябва да бъде еднакво плътна и равномерно оцветена. От многобройните тъкани, най-подходящи са памук, лен и коприна.

Не забравяйте да прегледате и шевовете преди да купите пижамата. Ако са некачествени, те скоро ще се разшият. Пижамите не трябва да имат обемни ръбове или апликации, защото това ще пречи на добрия сън.

Когато си купувате пижама, избирайте модел и тъкан според собствените си предпочитания. Пижамата трябва да ви харесва, да извиква у вас чувство на защитеност, желание да я облечете и при това да е комфортна и приятна, лека и сексапилна.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!