≡ Menu

Как да създадете зона за отдих

Летните вечери са приятни мигове на наслада и споделени чувства, но когато есента е към своя край, носталгията обзема много собственици на красиви и спокойни вили. За да се отърсите от подобни тъжни мисли ви предлагам да почерпите малко идеи за вашата зона за отдих, която в най-скоро време отново да имате шанс да реализирате. Ето как да започнете:

Организирайте почистване на дворове. За да направи престоя, удобен и красив, можете да се опитате да изградите красива скулптура от стария пън, останал от отрязаното дърво това лято. Ако не ви се отдават изобретения от дърворезба, то може по-художествено да вмъкнете цветовата палитра или да облечете пънчето, като добавите очи, уста, носле, някоя шапка или вратовръзка, може да поставите чифт слънчеви очила, или каквото ви хрумне. Такъв невъодушевен домакин определено ще провокира усмивки и в най-мрачните хора.

Ако смятате, че подобни промени в двора на вилата могат да струват скъпо ще ви уверя, че сте в заблуда. Може да направите всичко, при това с малко пари или дори без никакви разходи. Така например може ад си сглобите люлка или да ушиете такава, ако ви се отдават шивашки занаят. Хамакът ще е чудесен за предстоящата нова пролет на година.

Фонтани и къдрави храсти – това е сигурен начин за разкрасяване и съживяване на съществуващ проект и градина. Може да подредите зона за отдих, така че да се насладите на чист и влажен въздух. Всички строителни материали могат да бъдат намерени в дома. Често и по тавани и мазета остават много строителни материали от вече отминали ремонти.

От това как ще панирате всичко ще зависи качеството и успеха на събитието.

Зелени плетове и храсти са истинско съкровище за тези, които обичат природата. Има растения, създаден точно за тази цел. Те включват чемшир, бодлива зеленика и тис. Преди да направите украса за двора с многогодишни храсти, обмислете внимателно тяхното засаждане и план за перфектна подредба. Възможно е, че растенията ще образуват кръг, или жив плет, или да служат за декоративна ограда, която да пази от нежелани погледи отвън.

Погрижете се за осветлението – правилно поставено улично осветление не само прави средата за живеещите в частен дом, удобна и безопасна, но също така създава декоративна функция.

Днес, тя е без значение. Може да използвате фенери, органична лампа, висящи над гама от осветителни устройства, рамкиране за пътеки и беседки, порти, стълби, легла и така нататък. Не е необходимо всички те да работят на електричество, защото винаги има възможност за закупуване на продукти на слънчеви батерии. Създайте мека и разсеяна светлина, за по-романтична атмосфера.

Сътворете красота от нищо. Сами виждате, че не е така сложно, при това може да се направи с малко или никакви инвестиции и разходи.

От пластмасови бутилки от цветно и прозрачно фолио или стъкло, хората са се научили да създават истински шедьоври. Съгласете се, че е много по-добре, отколкото просто да ги хвърлите в кошчето, където те ще се разграждат в продължение на много десетилетия.

Украсете частния двор с ръцете си от пластмасови бутилки, използвайте боя в желания цвят, очертайте и бъдещи цветни лехи или местата с билки;

Петлитрова бутилка много бързо и лесно може да се превърне в саксия; От малък пластмасов контейнер могат да се направят звънци, лилии, маргаритки и всички те да се нанижат на кабел; Ако много бутилки, някои от тях могат да бъдат събрани на високи палми или дори база за открити шезлонги, мини и ниска ограда. Ако прекарате малко свободно време, в занаятчийски занимания. Не се колебайте да се заемете с няколко идеи наведнъж. Вмъкнете блясък с нови цветове и стари материали. Научете повече за извозване строителни отпадъци, когато това се налага.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!