≡ Menu

Как разбираме че се нуждаем от крем за суха кожа

Защо е важно да го изберем внимателно и да го използваме редовно?

Смятаме, че кожата ни е нормална, но тя често страда от сърбежи, зачервявания и понякога болезнена чувствителност. Тези симптоми рядко се появяват само по тялото или лицето, те обикновено се проявяват и на двете места едновременно. Когато след всяко измиване на лицето или след душ чувстваме сърбежи и усещане за напрежение в кожата, значи тя ни казва, че се нуждае от хидратация.

Симптомите на дехидратираната кожа не са трудни за разпознаване. Трудната част идва, когато не знаем кой продукт да изберем, за да доставим по най-добрия начин влагата, необходима на нашата кожа. Сред огромното разнообразие от кремове за суха кожа, как да изберем този, който е най-подходящ за нас?

Защо е важно да изберем внимателно крема за суха кожа?

Както всеки дерматологичен проблем и сухата кожа не е универсално състояние при всички хора. Ако в някои случаи тя се проявява само, като леко опъване и повърхностно лющене, то при други състоянието е много по-сериозно. Добре е да се консултирате с дерматолог, за да бъдат отхвърлени всички съмнения за дерматит и чак тогава да пристъпите към избор на крема.

Козметичните продукти имат различно съдържание на овлажняващи кожата съставки. Някои от активните агенти в продукта, който някой познат Ви е препоръчал може да повлияят зле на Вашата кожа и вероятно ще преминете през много експерименти, докато откриете крема за суха кожа, който наистина Ви понася добре.

За да избегнете струпването на различни хидратантни кремове, които не Ви понасят е добре да купувате тестерни опаковки. Тъй като положителният ефект от употребата на крем за суха кожа вероятно ще се прояви не по-рано от 2-3 дни е добре тестерът да съдържа количество за няколко апликации. Добра идея е овлажняващият крем да бъде дневен и нощен, тъй като кожата черпи влага различно през различните части на денонощието.

Защо трябва да използваме крема редовно?

На първо място, защото кожата Ви ще Ви подсказва всеки път, че се нуждае от него. Дори да не сте любители на мазилата, кремът за суха кожа няма как да бъде избегнат. Липсата на добър хидратантен крем ще се отрази пагубно на кожата на лицето ви. Ако тялото може да произведе до някъде своя собствена влага под топлите дрехи, то лицето е в постоянен контакт със слънцето, вятъра и студа, а всички тези въздействия ще влошат още повече състоянието на сухата кожа.

Дехидратираната кожа е много по-застрашена от преждевременно състаряване, а всички ние искаме да запазим младостта върху лицето си възможно най-дълго. Редовното дълбоко овлажняване ще запази кожата свежа и еластична и ще забави значително появата на неприятните бръчки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!