≡ Menu

Колко електроенергия изразходва един климатик

И при покупките на климатици във Варна с оглед драстичното увеличение в цената на тока водещ фактор си остава икономичността на един климатик. Икономичност, която не просто изразходва малко електричество, а въпреки този факт осигурява приятна и комфортна атмосфера за обитателите.

Тук ще ви поясним малко повече, за това как точно да прецените дали даден климатик е подходящ за вас посредством показателите за това, колко ток изразходва той. Един от важните фактори, които да следите при покупка на климатиcи са COP и EER коефициентите, които показват неговата ефективност по отношение изразходвана-отдавана енергия в топлинен или охлаждащ режим на работа.

За да си дадем ясно сметка колко ток ще изразходва бъдещия ни климатик е нужно да преценим какъв точно ни е нужен. Първо и най-важно е да преценим обема на пространството, което той ще се налага да климатизира ефективно. Това можем да направим лесно като знаем, че стандартната височина на жилищното строителство във Варна е 2,6 метра. Умножаваме тази стойност по площта на помещението, което ще отопляваме/охлаждаме и виждаме климатици с каква мощност да търсим.

Едно изключително важно нещо, което ще ви помогне в горната задачка е фактът, че за ефективната климатизация на един кубичен метър пространство при употреба на климатици е различна в зависимост от това дали се отопляваме или охлаждаме. При отоплението тази стойност е по-висока – 70 вата генерирана мощност, а при отопление по-ниска – 50 вата.

Важно е да знаете и това, че използването на модерни инверторни климатици може да се окаже доста по-разумна инвестиция, тъй като ви позволява при минимален разход на електричество да генерирате сериозни обеми отдавана мощност няколко пъти по-високи, благодарение на имплементираната модерна технология и мощен компресор. Най-добрият вариант е да си закупите хиперинверторен климатик и да се радвате на неговите уникални характеристики, които ще минимизират разходите ви за ток, а същевременно ще повишат комфорта във вашия дом.

За покупка на качествени климатици във Варна и консултации по темата можете да се обърнете към фирма за климатизация, която е лидер на пазара на климатична техника и има хиляди доволни клиенти зад гърба си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!