≡ Menu

Ливърпул ще обявят официално привличането на Роджърс

От ръководството на отбора на „червените” свикват официална пресконференция в 12 часа българско време, за да уповестят официално новият мениджър на тима Брендън Роджърс.

Собствениците на Ливърпул „Фенуей Спортс Груп” решиха да свалят от ръководния пост легендата на отбора Кени Далглиш заради непостоянството в представянето на тима през този сезон.

„Червените” завършиха на разочароващото осмо място във Висшата лига, въпреки че много прогнози Премиършип им отреждаха позиция сред топ пет в шампионата на острова.

По-рано тази седмица те са спрели избора си на ирландския стратег, който в последствие обяви на своя бивш клуб Суонзи, че трябва да си търсят нов мениджър за следващия сезон.

Заедно с Роджър си тръгват и неговият помощник Колин Паско, анализаторът на представянето Крис Дейвис и ръководителят на спортните науки и медицина Глен Дрискоу.

Компенсациите, които „червените” трябва да платят на Суонзи вече са били договорени и в петък се очаква Ливърпул да уповести новия си мениджър.

В официално изявление на клубния уеб сайт на Суонзи се казва:

„Днес можем да потвърдим, че бе постигнато споразумение с Ливърпул относно компенсациите, които ще получи клуба за мениджъра Брендън Роджърс и трима от неговите помощници.”

„Двата клуба водеха известно време преговори за да определят какви точно да бъдат компенсациите за Брендън, заедно с неговия асистент Колин Паско, анализатора на представянето Крис Дейвис и ръководителя на спортните науки и медицина Глен Дрискоу.”

„Суонзи се съгласи да пусне тримата помощници на Роджърс за да се присъединят към него, след разговора на мениджъра и президента на клуба Хю Дженкинс.”

„В момента клубът започва да търси заместник на Роджърс. Надяваме се това да свърши колкото се може по-скоро.”

Независимо, че Ливърпул не влезе в топ пет на Висшата лига, те ще се радват на европейски футбол през следващата година, след като спечелиха Карлинг Къп. Те са един от фаворитите за спечелването на трофея, според много прогнози Лига Европа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!