≡ Menu

Лого дизайн и дизайн на рекламни материали

Лого дизайн тясно се свързва с дизайна на рекламните материали на една фирма. Като част от изграждането на едно адекватно фирмено лице, логото и рекламните материали, са част от стратегията ни за брандинг и корпоративна идентичност. Тъй като се намесиха редица понятия, то общия поглед над нещата е следния: имаме фирма и искаме да и създаден лице пред обществото. Следователно се нуждаем от характерно лого. В последствие се нуждаем и от всички онези разнообразни рекламни материали, които ще наложат лицето на фирмата ни и ще ни представят пред клиенти, конкуренти и дори партньори. Дизайна на лого и този на рекламни материали е малка част от изграждането на корпоративна идентичност, но има не малка сила. Затова ще го разгледаме обширно.

Дизайн на рекламни материали, като специфична част от представянето на една фирма

Според нишата си на дейност, предлаганите услуги или продукти, за една компания могат да се изработят редица рекламни материали. Някои от по-популярните сред тях са визитните картички, каталози и брошури за различни оферти на продукти или услуги, стандартните календари, бланки или папки с логото на фирмата, дипляни или флаери, та дори пощенски пликове, менюта, покани, опаковки и етикети, както и поздравителни картички. Колкото по-широко използвате логото си на разнообразен вид рекламни материали, толкова повече увеличавате шанса си да бъдете запомнени и разпознати от останалите в бизнеса и сред потребителите.

Въпреки, че в България корпоративното лице все още се пренебрегва доста, то голяма част от фирмите започнаха да осъзнават, колко е важна индиректната реклама, освен тази която е целенасочена и директна. Реално погледнато една агресивна рекламна кампания по телевизията или пък онлайн, може да свърши същата работа, като раздаването на стотици флаери или каталози на едно изложение или панаир. Да, днес интернет е универсалното решение за всичко, но все пак не бива да се пренебрегва и силата на рекламата, чрез така наречените рекламни материали. Лого дизайна трябва да е в пълен синхрон с дизайна на визитките. Те са израз за стабилност и реноме в една компания. Също така, ако сте ресторант, дизайнерски рекламни менюта и салфетки, дори покривки за маса – говорят красноречиво за отношението ви към бизнеса и ви рекламират едновременно.

Календарите са удачния начин да напомните на клиентите си за себе си, като ги раздавате в края на годината. Така и фирмените рекламни материали, като химикалки и папки са идеалната възможност да си проправите път напред сред тълпата. А, защо не и рекламни еко торбички например. Какви ще са рекламните ви материали зависи много и от дейността ви. Ако сте компания за хранителни продукти рекламните продукти, като торбички са ОК, но ако сте фирма за транспорт, то календарите са по-добрата опция. Всичко е въпрос на стратегия на бранда все пак!

Лого дизайн за рекламни материали и още…

За разлика от дизайна на рекламни материали, този на лого е по-универсално приложим. Логото е част от рекламните материали, от присъствието на компанията онлайн – в уебсайта и, по социалните мрежи, по рекламни клипове и прочие. То е част от физическата билборд реклама, от опаковката на продукт, на дизайна на превозно средство, та чак до облеклото на персонала, мебелите в офиса и така нататък. Разбира се в използването на логото не бива да се стига до крайности, защото може да се получи обратния ефект – на пренасищане от него! Затова заедно с дизайна на лого се създава и маркетинговата ви стратегия по утвърждаване на бранда, ако ще създавате такъв – а трябва повярвайте, независимо от сферата ви на дейност! Ще бъдете в пъти по-разпознаваеми и предпочитани от клиентите си.

Независимо дали лого дизайна ще бъде част от рекламните ви материали или от онлайн присъствието ви, той следва редица неписани правила, по които се водят дизайнерите. Логото е добре да бъде свързано с бизнеса ви по някакъв начин, които е характерен само за вашата компания! За целта, то се базира на силно визуално присъствие и характерна идентичност. Цветовия модел и шрифта в логото, трябва да са приложими в цялостния корпоративен облик на фирмата ви. Само така, то ще стой професионално и на една визитка и на рекламен стикер на превозните ви средства да речем.

Дизайна на рекламни материали и този на лого са свързани, както са свързани лицето на фирмата ви и вашия бранд, което е безспорен идентификатор са осъзнато присъствие на пазара.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!