≡ Menu

Молци по дрехи и мебели – как да се отървем

За едни от нас дрехите са показност, за други държат топлината, а за трети са начин за изкарване на пари.

Но дори най-скъпата дреха или мебел не струва нищо, когато е обзета от молци. Както може би сте предположили става дума именно за онези малки пухкави червейчета известни като молци, които преди да се превърнат в такива са като всички останалиA пеперуди. Те могат да се настанят, както в дом, така и в прилежащи помещения като дрешници, мазета и тавани. Последните често служат за склад на камари със стари дрехи и стари мебели, а това е основната храна за молеца. Вижте за почистване на мазета и тавани от стари неща.

Пеперудите от самата си поява до нарушаване уюта в дома, гардероба и по мебели, не са способни на всичко, за дъвче изобщо. Техните устата са пригодени само за източване на растителен сок. Някои могат да ги помислят за молци гъсеници. Това са ” червеи “, които могат да бъдат намерени в застояло брашно, зърнени храни и захар.

Видовете вредители са:

Има два вида молци, погледнете всеки един:

Висящи – те представляват гъсеници от този вид и се хранят с естествени материи – вълна, пера, коприна, памук, лен и други материи. Тяхната храна е дрехи, тапицерии, мебели с меки покрития, пера, животински кожи. Гардеробните видове е установено, че не само се срещат в домовете, но и вредят на животните и птиците. Някои женски снасят ларвите им в гнездата на птици и гризачи. Узряването на гъсеници е време в което се срещат в околната среда. Например, при температура над 33 ° С, те зреят в продължение на 7 дни. А ниското развитие на температурата може да продължи до 35 дни. Разликите от гардероба е храна за молеца – в диетата. Неговите гъсеници се хранят с различни зърнени храни, брашно, захар, сух хляб, ядки, сушени плодове. Храната не яде дрехи, така че ако намерите хранителни молци, не може да се страхува от килера. Освен ако, разбира се, вие сте в състояние да направите разлика между тях.

Едно от най-популярните народни средства за защита, използвани от нашите баби и дядовци е нафталинът. Нафталинът е кристално вещество с неприятна специфична миризма, която отблъсква насекомите. Той се използва под формата на прах, с който се пълнят торбички, които са поставени в място за съхранение на нещата. Нафталинът не убива насекоми, но само ги възпира. Въпреки това, експертите са установили, че свойствата на нафталин са опасни за човека.

С особена популярност е станала по-ефективна в подпомагането на молец тютюн. Помощ ще ви хареса ароматната тютюн и тютюневи изделия е лесно. Тютюнът е неподходяща за защита на дрехите, защото има по-особен мирис. По-добре е да го използват като средство за дългосрочно съхранение на килими, одеяла, килими и т.н. Единственият недостатък е, че тютюнът е малък, а след това, че е трудно да се съберат в една купчина. С този недостатък може да се контролира с помощта на торбите.

Друго ефективно средство за справяне с молци са ореховите листа, които, между другото, също възпират комари и други насекоми. Ако имате възможност да се засадите орех в двора на дома паразитите няма да се настанят. Разберете как да организирате почистване на дворове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!