≡ Menu

Нашествието на таблетите

Нашествието на таблетите – една неочаквано бурна експанзия. Когато първите таблети се появиха по магазините, повечето хора си казаха, че това е поредната безполезна играчка. Отгоре на всичкото, цените им бяха колкото на един лаптоп от среден клас, което допълнително затрудняваше решението за покупка на подобна вещ. Не мина много време обаче и таблетите започнаха да се купуват доста активно. Почти всеки вече е държал в ръце таблет и е разглеждал функциите му. В това време е започнал да се замисля, че това нещо ще му е доста полезно за работа и други цели.

За доста хора е изненадващо, че много хора над 40 години започват да ползват таблети ежедневно. За това голям принос има лекотата и удобството им. Таблетът може да се носи в джоба или в чанта и не заема никакво място. Затова пък, в него има всичко, от което човек се нуждае – един малък и функционален компютър, който отгоре на всичко е с просто управление.

Потребителите на средна възраст не си купуват таблети просто така, за да си ги ползват. Те обикновено ги купуват на децата си. За тях таблета е интересен няколко дни, докато разучат всичките му функции, след което го захвърлят някъде и го забравят. Тогава, родителят постепенно започва да употребява изоставеното устройство – за да вземе със себе си важни документи, или да си качи любимата книга и да я чете докато пътува в автобуса или метрото. Така освен че самият той започва все по-широко да ползва функциите на таблета, неговите приятели и колеги също вземат решение да си купят, виждайки широкото му приложение.

Така считаните за типично тинейджърски стоки таблети, постепенно завладяват широк кръг хора на различна възраст. Таблетите, за разлика от компютрите имат много по-лесно управление. Интерфейсът им е интуитивен, докосват се леко с пръст и и реагират мигновено. Тъчскрийн дисплея в първия момент е малко нетипичен за свикналия с мишката човек, но постепенно човек разбира, че удобството му е много голямо. Особено приятно е четенето на книги и разлистването на страниците само с едно докосване. Така е, по-възрастните потребители, за разлика от тинейджърите обичат да четат книги. С таблета човек може да носи цяла библиотека с електронни книги и да ги чете по всяко време, където желае. Когато ги прочете, може да си свали нови. Това е една сбъдната мечта за хората, които навремето се редяха на опашки, за да си купят една хубава книга. Сега книгите им са под ръка, на екрана на таблета. Докосваш ги с пръст и се отварят.

С таблета хората на средна възраст се научиха да се възползват и от wi-fi мрежите. Голяма част от тях имат телефони с wi-fi, но никога не го ползват, защото на малките екранчета им е трудно да се взират в отваряните страници. На таблета, това не е проблем – екрана е достатъчно голям и сърфирането в интернет е приятно. Затова таблетите ни завладяват все повече и пове със своята функционалност и удобство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!